Bedrijven & Instellingen
 

Uitslag verkiezingen 2006.

"Dit is een historische dag voor de SP en voor Nederland. De socialen zijn de liberalen gepasseerd! We zijn de derde partij van het land geworden,
niet alleen in ledental maar nu ook in het parlement. Nederland heeft gekozen en uitgesproken dat het menselijker en socialer moet!"

Jan Marijnissen en een dolenthousiast publiek
zijn wederom meer dan verdubbeld! Ik dank jullie allemaal voor je enorme inzet al die jaren. We gaan nu feesten. Ik eis dat het dak van de Melkweg
er af gaat! We vieren met recht feest, maar morgen wacht ons een enorme verantwoordelijkheid voor het land. Het gaan moeilijke coalitiebesprekingen worden, maar onze inzet is en blijft: Nederland moet menselijker en socialer!"

SP

We zijn doorgaans best tevreden over ons eigen leven, onze persoonlijke welvaart en ons eigen welzijn, hoewel het velen van ons de afgelopen jaren zeker niet beter is gegaan. Tegelijk maken veel Nederlanders zich grote zorgen over de toekomst en zijn we ontevreden over de regering, de overheid en de samenleving. Nu is de tijd om die kloof te dichten.