Nieuws & Activiteiten
 

On Stage brengt VMBO leerlingen en beroepen samen

woensdag, 19 oktober 2016

Wat is On Stage? On Stage is een groot event voor de 7 VMBO scholen uit de gemeente Zuidwest Friesland en bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een Beroepenfeest en een Doe Dag. Het Beroepenfeest 1 november 13.00u - 16.00u Aan het Beroepenfeest doen...Lees meer »

Spoken en schminkers voor Halloween Spokentocht gezocht

woensdag, 19 oktober 2016

Het aantal deelnemers aan de Spokentocht op zaterdag 29 oktober is nu al boven verwachting, en daarom is jeugdsoos de Swel  op zoek naar nog een aantal spoken en naar mensen die willen schminken. De schminkers graag vanaf een uur of 4 ’s...Lees meer »

Halloween Spokentocht

woensdag, 19 oktober 2016

Evenals voorgaande jaren organiseert de Jeugdsoos samen met De Súdwester en De Swel een Halloween - Spokentocht, dit jaar op zaterdag 29 oktober. Er wordt al geruime tijd aan de avond gewerkt en dit jaar zal alle andere jaren overtreffen!Kom dus...Lees meer »

Lezing over Trekschuiten en Beurtschepen

dinsdag, 18 oktober 2016

Op donderdag 3 november zal in de Klink een lezing worden gegeven door Meindert Seffinga, directeur van het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. In de lezing komt aan de orde waarom de trekschuit zo uniek was en waarom steden er veel geld voor over...Lees meer »

‘It Fûgelnêst’ Koudum op ‘e nij sertifisearre

donderdag, 13 oktober 2016

Bernedeiferbliuw ‘It Fûgelnêst’ fan Koudum is op ‘e nij sertifisearre as ‘bernedeiferbliuw foar meartalige ûntwikkeling’. It Fûgelnêst wurket sûnt 2010 mei in twatalich belied. Sy hawwe dêr yn 2013 in sertifikaat foar behelle. Om ‘e trije jier...Lees meer »

Morraruters Koudum vieren 25-jarig bestaan

donderdag, 13 oktober 2016

Paardrijvereniging HSF de Morraruters uit Koudum vierde dit weekend haar 25-jarig bestaan. Dat kreeg gestalte door een feest dat zowel op de vrijdag- als de zaterdagavond plaatsvond. Zaterdagmiddag was er een reünie voor (oud-)leden....Lees meer »

Koudum zet zich in voor behoud Dokterswacht

donderdag, 6 oktober 2016

Koudum Per 3 oktober jl. is in Koudum de pilot met een zogenaamde satellietpost van Dokterswacht Friesland beëindigd. Dokterswacht Friesland meldt in haar persbericht dat inwoners van Koudum en omstreken liever naar Sneek of Heerenveen...Lees meer »