Nieuws & Activiteiten
 

Sprankelend succes wijnactie Lions voor Voedselbanken Lemmer en Zuidwest Friesland

donderdag, 19 januari 2017

De voedselbanken hebben voor hun goede werk altijd extra geld nodig, zo ook deze winter.  De voedselbanken gaan verspilling tegen door goed voedsel in te zamelen en te verstrekken aan diegenen die het nodig hebben. Het inzamelen gebeurt veelal...Lees meer »

Koudum luidt klokken voor de kerk

woensdag, 18 januari 2017

Koudum luidt op zaterdag 21 januari om 11.30 uur de klokken van de Protestantse Kerk aan de Smitsweg. Dit klokluiden zal worden gedaan door een bekende Koudumer. Zo luidt hij letterlijk de Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële...Lees meer »

Verenigingen mogen papier blijven inzamelen

dinsdag, 3 januari 2017

Verenigingen en scholen mogen oud papier blijven inzamelen van de gemeente. Dit is goed nieuws voor Oeverzwaluwen en fanfare Nij Libben die maandelijks het oud papier in Koudum ophalen. Omdat de gemeente het afval beter wil scheiden, wilde ze af...Lees meer »

Bibliotheek Koudum in 2017 eerder open

zaterdag, 31 december 2016

Met ingang van 1 januari veranderen de openingstijden van Bibliotheek Koudum. Leden kunnen zowel op woensdag als op vrijdag eerder op de middag in de bibliotheek terecht. Niet meer vanaf 15.00 uur, maar vanaf 14.00 uur. Voor de vrijdagavond was de...Lees meer »

Rob Pach overleden

vrijdag, 30 december 2016

Op 29 december j.l. is Rob Pach op 77-jarige leeftijd overleden. Rob Pach was landelijk bekend als sportverslaggever van o.a. AVRO’s Sportpanorama en jarenlang de voice-over van De Sterkste Man van Nederland. In Koudum genoot Rob vooral bekendheid...Lees meer »

Digithuis in Koudum gaat in januari en februari door

vrijdag, 30 december 2016

In de afgelopen maanden van dit jaar hebben wij een aantal bijeenkomsten gehad, waar mensen met computer-, tablet- en smartphoneproblemen een oplossing zochten. Deze bijeenkomsten werden gehouden bij Corriente onder de naam Digithuis. De laatste...Lees meer »

Uitslag tweede trekking OVK Sint en Santa decemberactie

zondag, 25 december 2016

Op 24 december vond in café Spoorzicht de tweede trekking plaats! De prijswinnaars zijn: 1ste prijs - reis cheque t.w.v. € 500: B. Nieuwenhuis2de prijs - bloemen bon t.w.v. € 150: Marijke de Boer3de prijs - Airfryer t.w.v. € 100: fam. Minkman de...Lees meer »