Koudum Actueel

30 januari en 13 februari inloopspreekuur Duurzaam Koudum

dinsdag, 27 januari 2015

Vrijdag 30 januari a.s. en 13 februari houdt Duurzaam Koudum een inloopspreekuur van van 16:00-18:00 in de Muziekschool. U kunt hier terecht met al uw vragen over het voorlopig energielabel, duurzaam wonen en...Lees meer »

Petitie voor behoud zwembad Workum

dinsdag, 27 januari 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn voornemens om zwembad De Rolpeal in Workum te sluiten. Veel Koudumers maken gebruik van dit zwembad voor zowel les als recreatief. Plaatselijk belang Workum gaat de strijd...Lees meer »

AED herhalingslessen in Koudum

maandag, 26 januari 2015

Een aantal jaren geleden is vanuit het Antonius Ziekenhuis Sneek, maar ook landelijk een grote campagne opgestart waarin mensen werden opgeroepen om een AED/Reanimatie diploma te gaan halen om, indien nodig, mensen die mogelijk te kampen hebben met...Lees meer »

Lieve hond deel twee

zaterdag, 24 januari 2015

Vorige week deden wij een oproep om Meeko (spreek uit mieko) te adopteren.Even werd gehoopt dat Meeko bij de familie Venema aan de Dammenseweg kon blijven, maar helaas de hond van de familie Venema kon niet overweg met Meeko. Dus plaatsen we de...Lees meer »

Poes aangereden op Dammenseweg

donderdag, 22 januari 2015

Afgelopen maandag is er een poes aangereden en overleden vlak bij de dierenartspraktijk op de Dammenseweg.Het betreft een zogenaamde "Crême-schildpadpoes met wit"; oftewel blauwgrijs met beige en wit.Niet heel erg jong; naar schatting...Lees meer »

Autismecentrum in Sneek geopend

maandag, 19 januari 2015

Een beter leven voor mensen met autisme. De NVA is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen. Onder autisme verstaan we het brede spectrum van...Lees meer »

De Kuilart Beste Camping 2015 en Topcamping 2014

maandag, 19 januari 2015

Vakantiepark De Kuilart heeft voor 2015 de titel "Best Camping" behaald met een maximale score van 5 sterren. Winnaars van de ANWB Best Camping 2015 zijn kampeerparadijzen uit het topsegment met veel voorzieningen. Best Camping is...Lees meer »

Nieuw in het Nostalgisch Album

zondag, 18 januari 2015

De update van het album staat deze keer vooral in het teken van schippers en skûtsjes. Hierbij een prachtige foto van het aan de wind zeilende skûtsje van Hendrik Tjerkstra in de buurt van Koudum, met op de achtergrond de schoorsteen van de...Lees meer »

Doe mee aan Night of the Beantsjes

donderdag, 15 januari 2015

Night of the Beantsjes rockt dit jaar als nooit tevoren. Met als slogan You never rock alone zal de avond worden gevuld met rockmuziek in de breedste zin van het woord. Of je nou wilt slowen op de klassiekers, die oude rock 'n roll passen nog eens...Lees meer »

Agenda

Jopie Huisman de theatervoorstelling

donderdag, 29 januari 2015
Jopie was voddenboer en schilder tegelijk. Een bijzondere combinatie. Maar misschien was het meest...

Inloopspreekuur Duurzaam Koudum

vrijdag, 30 januari 2015
Het team van Duurzaam Koudum zit weer klaar om u te helpen met uw vragen. Wat moet u doen als...

Jopie Huisman de theatervoorstelling

vrijdag, 30 januari 2015
Jopie was voddenboer en schilder tegelijk. Een bijzondere combinatie. Maar misschien was het meest...