Nieuws & Activiteiten
 

FNP: ‘Dokterspost Koudum ûnmisber foar hiele Súdwesthoeke’

maandag, 24 oktober 2016

KOUDUM FNP Súdwest-Fryslân steunt de strijd die Dorpsbelang Koudum voert om hun cruciaal belangrijke Dokterspost open te houden. FNP raadslid Douwe Blom: “It kin nea sa wêze dat adekwate soarch lykas dy fan húsartsen jûns en wykeins yn de...Lees meer »

Team Wybe Wielerfeest brengt maar liefst €5000 op!

vrijdag, 21 oktober 2016

Alweer zes weken geleden was het Team Wybe Wielerfeest in Koudum. Op 11 september was de saamhorigheid van Alpe d'HuZes even in Koudum en hebben wij ter nagedachtenis aan Wybe een schitterende dag met elkaar beleefd. We kunnen eindelijk de opbrengst...Lees meer »

On Stage brengt VMBO leerlingen en beroepen samen

woensdag, 19 oktober 2016

Wat is On Stage? On Stage is een groot event voor de 7 VMBO scholen uit de gemeente Zuidwest Friesland en bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een Beroepenfeest en een Doe Dag. Het Beroepenfeest 1 november 13.00u - 16.00u Aan het Beroepenfeest doen...Lees meer »

Spoken en schminkers voor Halloween Spokentocht gezocht

woensdag, 19 oktober 2016

Het aantal deelnemers aan de Spokentocht op zaterdag 29 oktober is nu al boven verwachting, en daarom is jeugdsoos de Swel  op zoek naar nog een aantal spoken en naar mensen die willen schminken. De schminkers graag vanaf een uur of 4 ’s...Lees meer »

Halloween Spokentocht

woensdag, 19 oktober 2016

Evenals voorgaande jaren organiseert de Jeugdsoos samen met De Súdwester en De Swel een Halloween - Spokentocht, dit jaar op zaterdag 29 oktober. Er wordt al geruime tijd aan de avond gewerkt en dit jaar zal alle andere jaren overtreffen!Kom dus...Lees meer »

Lezing over Trekschuiten en Beurtschepen

dinsdag, 18 oktober 2016

Op donderdag 3 november zal in de Klink een lezing worden gegeven door Meindert Seffinga, directeur van het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. In de lezing komt aan de orde waarom de trekschuit zo uniek was en waarom steden er veel geld voor over...Lees meer »

‘It Fûgelnêst’ Koudum op ‘e nij sertifisearre

donderdag, 13 oktober 2016

Bernedeiferbliuw ‘It Fûgelnêst’ fan Koudum is op ‘e nij sertifisearre as ‘bernedeiferbliuw foar meartalige ûntwikkeling’. It Fûgelnêst wurket sûnt 2010 mei in twatalich belied. Sy hawwe dêr yn 2013 in sertifikaat foar behelle. Om ‘e trije jier...Lees meer »