Nieuws & Activiteiten
 

Spannende verhalen schrijven tijdens Kinderboekenweek

zondag, 4 oktober 2015

Culturele stichting de Sudwester organiseert ook dit jaar een activiteit tijdens de Kinderboekenweek. Schrijfster Henriette Hemmink komt 3, 9 en 10 oktober naar een schuur in Koudum. Ook is er een schrijfwedstrijd. Schrijfster...Lees meer »

Podium voor alle Koudumers krijgt de naam Centrium.

zaterdag, 3 oktober 2015

Op 26 september werd het podium op het Frieslandplein geopend door wethouder Maarten Offinga. Het podium/kunstwerk is een speciaal voor de locatie op maat gemaakt ontwerp van de in Koudum woonachtige monumentaal ontwerper Hanshan...Lees meer »

Onderzoek naar bijzondere interieurs in Hindeloopen, Stavoren, Makkum, Koudum, Warns en Molkwerum.

maandag, 28 september 2015

Op dit moment loopt er een wetenschappelijk onderzoek naar historische interieurs of onderdelen daarvan in panden in de gemeente Sudwest-Fryslan. Inmiddels is de helft van dit onderzoek (inclusief Bolsward en Sneek) succesvol afgerond. In oktober...Lees meer »

De Stenen Vlinder terug op oude stek

zondag, 27 september 2015

De half edelstenen en mineralen winkel De Stenen Vlinder is weer terug op de Dammenseweg 3 te koudum  Jeanette Ytsma had vroeger ook deze winkel in de oude kleuterschool, toen is zij verhuisd naar Assen. Sinds kort is de winkel geopend...Lees meer »

Wim de Jong en Sjoerd Lyklema clubkampioenen Pitch en Putt 2015

zaterdag, 26 september 2015

Vanaf april dit jaar streden de leden van Pitch en Putt Koudum weer om de felbegeerde titel "Zomerkampioen 2015". De wedstrijdcommissie kon op een grote groep deelnemers rekenen. Zelfs in de vakantieperiode bleef...Lees meer »

1e paal nieuwbouw Beukenlaan/Havenkwartier

dinsdag, 22 september 2015

Woensdag 23 september 2015, alweer een historische dag voor Koudum. Misschien had u de geruchten al gehoord dat de nieuwbouw aan de nieuwe haven in september zou  beginnen. Dat wordt bewaarheid, want 23 september ging de eerste paal de grond in...Lees meer »

Jeugdsoos Koudum weer van start!

maandag, 21 september 2015

Sinds afgelopen vrijdag is de jeugdsoos weer geopend. De soos is alleen nog geopend op vrijdagavond van 20.00 uur tot 24.00 uur. Iedereen vanaf 11 tot ongeveer 20 jaar is van harte welkom om te komen kletsen, biljarten, darten en om lekker muziek...Lees meer »