Nieuws & Activiteiten
 

It Fryske Gea koopt weidevogellandschap Koudum

dinsdag, 6 december 2016

It Fryske Gea heeft vier hectare grasland gekocht bij de eerdere droogmakerij De Heanmar bij Koudum. Hiermee is een belangrijk weidevogelgebied nu in handen van de natuurorganisatie. De Heanmar ligt in de Ecologische Hoofdstructuur en wordt voor het...Lees meer »

Uitslag eerste trekking OVK Sint en Santa decemberactie

maandag, 5 december 2016

Op 5 december vond in bar Tarantella e eerste trekking plaats en de prijswinnaars zijn bekend !  1ste prijs - spiegelreflexcamer: H. Spijker. Balk2de prijs - kledingbon lyan mode: G. Vriend3de prijs - strippenkaart Chinees: A. Folkerts de 10...Lees meer »

Koudum berust in sluiting van Rabobank

vrijdag, 2 december 2016

Koudum - Inwoners van Koudum en omgeving moeten voor hun wekelijkse bankzaken vanaf volgend jaar op dinsdagochtend naar het woonzorgcentrum. De Rabobank heeft besloten de enige bank in het dorp te sluiten, vanwege teruglopend bezoek. Om de klanten...Lees meer »

Rabobank opent contactpunt in zorgcentrum Koudum

donderdag, 1 december 2016

Woonzorgcentrum De Finke in Koudum krijgt een contactpunt van de Rabobank. Een medewerker van de bank krijgt daar een plek om mensen die dat nodig hebben met hun dagelijkse bankzaken te helpen. Het gaat dan niet alleen om bewoners van De Finke,...Lees meer »

Jubileumconcert muziekvereniging Nij Libben Koudum

dinsdag, 29 november 2016

KOUDUM. Zaterdag 10 december a.s. geeft muziekvereniging Nij Libben uit Koudum een concert ter ere van haar 70-jarig jubileum. Tijdens dit zeer afwisselende concert staan verschillende muzikanten uit eigen gelederen in de spotlight. Zo schitteren...Lees meer »

Paniek bij Sinterklaas intocht Koudum

maandag, 21 november 2016

Op zaterdag 19 november 2016 is Sinterklaas in Koudum aangekomen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De regen kwam 's ochtends nog met bakken uit de hemel maar 's middags was het, op een paar druppen na, droog. Wat dat betreft was er geen...Lees meer »

Adventsconcert door het Zuidwesthoek-Mannenkoor en solisten

zaterdag, 19 november 2016

Op zondag 27 november organiseert het Zuidwesthoek-Mannenkoor een adventsconcert in de Martinikerk van Koudum. Samen met plaatselijke solisten wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Zo zullen Anja Bergsma en Ypie Semplonius (beide...Lees meer »