Een van de schepen van de vloot van Jacob Benckes gevonden bij Tobago.

vrijdag, 24 oktober 2014

Op 3 maart 1677 verdedigden Jacob Benckes en zijn mensen zich in de Rode Klipbaai (Rockley Bay) van het Caribische eiland Tobago tegen een Franse aanval. De zeer gewelddadige slag eindigde onbeslist, Nederland behield het eiland, maar beide partijen...Lees meer »

Komt u ook gezellig even langs?

woensdag, 22 oktober 2014

Op zondag 2 november aanstaande om 16.00 uur is er in De Klink een concert door het Zuidwesthoek Mannenkoor onder leiding van Pieter Postma en het Koudumer Kinderkoor Kokikoo onder leiding van Ypie Semplonius. De koren...Lees meer »

Nieuw in het Nostalgisch Album

dinsdag, 21 oktober 2014

Wist je dat er rond 1900 een hoge Amerikaanse windmolen dicht bij het centrum van Koudum stond? Dit is slechts zichtbaar op één ansichtkaart uit die tijd. Mogelijk werd er toen al met een molen elektriciteit opgewekt? Waarvoor anders?...Lees meer »

LAATSTE NIEUWS!

dinsdag, 21 oktober 2014

De komende jaren stoppen naar schatting 20.000 boeren met hun bedrijf. Toch is het beroep bij een toenemend aantal jongeren populair. Het probleem is dat zij vaak geen boerderij hebben omdat ze niet uit een boerenfamilie komen. Websites als Boer...Lees meer »

Nieuwe voorganger Doopsgezinde gemeente Koudum.

zondag, 19 oktober 2014

Per 1 november 2014 word mevrouw Jelly Hania aangesteld als nieuwe voorganger van de Doopsgezinde gemeente van Koudum. Mevrouw Hania is zeker geen onbekende in de Zuidwesthoek. Zo was zij docent aan het Bogerman in Koudum, ambtenaar...Lees meer »

KOUDUM ACTUEEL nader verklaard

zaterdag, 18 oktober 2014

Toen destijds binnen de digitale werkgroep achter Koudum.nl werd besloten om een nieuwspagina te openen, moest daar natuurlijk wel een pakkende koptitel voor worden bedacht. Omdat de medewerkers van Us Thús op dat moment in de veronderstelling...Lees meer »

Zwart konijn (v) gevonden

vrijdag, 17 oktober 2014

Op de Boppeslach is een konijn gevonden (v), vrij groot van postuur. Mist u dit dier of weet u van wie deze is, neemt u dan contact op Amivedi. Meer vermissingen uit Koudum leest u hier.Lees meer »