Archief items

De oudere informatie blokken op deze website kunt u in de onderstaande pagina's weer terug vinden.

Natuurlijk kunt u ook van de zoek functie's gebruik maken.

Bulte Nijs online

Vul een zoekterm in.

Nieuw in het Nostalgisch Album

dinsdag, 21 oktober 2014

Wist je dat er rond 1900 een hoge Amerikaanse windmolen dicht bij het centrum van Koudum stond? Dit is slechts zichtbaar op één ansichtkaart uit die tijd. Mogelijk werd er toen al met een molen elektriciteit opgewekt? Waarvoor anders?...Lees meer »

LAATSTE NIEUWS!

dinsdag, 21 oktober 2014

De komende jaren stoppen naar schatting 20.000 boeren met hun bedrijf. Toch is het beroep bij een toenemend aantal jongeren populair. Het probleem is dat zij vaak geen boerderij hebben omdat ze niet uit een boerenfamilie komen. Websites als Boer...Lees meer »

Nieuwe voorganger Doopsgezinde gemeente Koudum.

zondag, 19 oktober 2014

Per 1 november 2014 word mevrouw Jelly Hania aangesteld als nieuwe voorganger van de Doopsgezinde gemeente van Koudum. Mevrouw Hania is zeker geen onbekende in de Zuidwesthoek. Zo was zij docent aan het Bogerman in Koudum, ambtenaar...Lees meer »

KOUDUM ACTUEEL nader verklaard

zaterdag, 18 oktober 2014

Toen destijds binnen de digitale werkgroep achter Koudum.nl werd besloten om een nieuwspagina te openen, moest daar natuurlijk wel een pakkende koptitel voor worden bedacht. Omdat de medewerkers van Us Thús op dat moment in de veronderstelling...Lees meer »

Zwart konijn (v) gevonden

vrijdag, 17 oktober 2014

Op de Boppeslach is een konijn gevonden (v), vrij groot van postuur. Mist u dit dier of weet u van wie deze is, neemt u dan contact op Amivedi. Meer vermissingen uit Koudum leest u hier.Lees meer »

Bang voor de tandarts? Niet nodig

donderdag, 16 oktober 2014

Kom op vrijdag 14 november tussen 16.00 en 18.00 uur maar eens naar de praktijk aan de Bovenweg waar het hele team van tandartsen, hygienistes en gastvrouwen klaar staat om uw vragen te beantwoorden en u adviezen te geven. En niet alleen zij staan...Lees meer »

Feest!

donderdag, 16 oktober 2014

De sinds enige maanden aan de Verlengde Hoofdstraat 12 gevestigde grootste hobbywinkel van Friesland Gerrie's Hobby Húske bestaat zaterdag 1 november aanstaande precies 10 jaar. Het koor Nostalgia zal dan met bekende evergreens voor een...Lees meer »

Oudere items 2003

Archief December 2003