Archief items

De oudere informatie blokken op deze website kunt u in de onderstaande pagina's weer terug vinden.

Natuurlijk kunt u ook van de zoek functie's gebruik maken.

Bulte Nijs online

Vul een zoekterm in.

Koudum gefilmd in 1991 op Youtube

dinsdag, 29 juli 2014

In 1991 heeft Taeke Hoekema veel beeldmateriaal geschoten van Koudum en op videofilm gezet. Veel Koudumers zijn vereeuwigd en dat maakt de film heel interessant om jezelf of ouderen die er allang niet meer zijn terug te zien. Ook de...Lees meer »

Nieuw materiaal in het Nostalgisch Album

zondag, 27 juli 2014

Het Nostalgisch Album is weer bijgewerkt, met deze keer dank aan de HWK, Johan Wagenaar en FIS. Drie foto's van de woningen aan de Dammenseweg tegenover het Gemeentehuis, waarvan het merendeel is afgebroken. In het deel met de...Lees meer »

Korenmolen De Vlijt in restauratie

donderdag, 17 juli 2014

De spruitbalk in het bovenhuis van molen De Vlijt in Koudum is woensdag door restauratiebedrijf Jurriëns uit Sneek vervangen. Takelwerk ging geheel op handkracht. Verder wordt er herstelwerk aan de stelling uitgevoerd, dakbeschot vervangen en gaand...Lees meer »

Nieuwe plaats kindermarkt

vrijdag, 11 juli 2014

Het is al heel lang een goed gebruik dat tijdens de zomermarkten de kinderen tussen de kramen een plekje mogen opzoeken om hun spulletjes voor een mooi prijsje aan de man te brengen. Nu de organisatie van de markt is uitbesteed leek er geen plek...Lees meer »

Galamadammen heeft beste terras!

dinsdag, 8 juli 2014

Het terras van Hotel Restaurant Jachthavens Galamadammen is als zesde geëindigd in de top 100 van beste Nederlandse terrassen. Daarmee heeft Galamadammen het beste Friese terras! Vorig jaar was Galamadammen al de hoogste nieuwe binnenkomer...Lees meer »

Veiling acteerworkshop tbv Stichting Onbeperkt

dinsdag, 8 juli 2014

Lijkt het jou leuk om te kijken of je talent hebt op de planken? Wil je wat leuke tips hebben met betrekking tot acteren? Dat kan! Sjoukje de Boer is bereid gevonden een acteerworkshop van ruim twee uur  te geven op 20 september om...Lees meer »

Theo Vonk - Landschap in de avondzon

Kunst in de Doopsgezinde Kerk tijdens Zomermarkten

maandag, 7 juli 2014

Ook dit jaar kunt u tijdens de Zomermarkten weer werk van kunstenaars en amateur kunstenaars bezichtigen in de Doopsgezinde Kerk. Op 15 juli en 22 juli is er een expositie van schildersclub "de swingende kwast" van...Lees meer »

Oudere items 2003

Archief December 2003