Verenigingen & Stichtingen
 

Artiku speelt "Dat ha jo goed sketten"

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2013 wordt de knotsgekke klucht "Dat ha jo goed sketten" gespeeld. Ook wel bekend onder de naam "The wild goose chase"

Dit stuk van de engelse schrijver Derek Benfield speelt zich af op het kasteel van de excentrieke Lord Elrood welke door waandenkbeelden een hele bijzondere verhouding heeft met de postbode. Ook de rest van de inwoners en bezoekers mogen wel heel bijzonder genoemd worden waardoor de logica soms ver te zoeken is.

Actie, achtervolgingen, persoonsverwisselingen en absurde situaties met knotsgekke humor.
Wie wil er nu niet kennismaken met de familie en bezoekers van dit bijzondere kasteel.

De regie is in handen van Lucas Hoogkamp
Kaarten 6 euro in de voorverkoop bij boekhandel Muizelaar, 7.50 aan de deur

De deur gaat om 19.30 uur open, en het doek om 20.00 uur op.
Zaterdag is er na afloop LIVE muziek 

Tot ziens in de Klink!

De spelers.

De spelers op het kasteel van boven naar onder (van links naar rechts)

Boven
Wedgewood - Teake Ypma
Capone - Gerben zwerver
Juffer Partridge - Boukje v/d Veen

Midden
Hilary- Wybe Leenstra
Jenny - Marie-Janne Beekman
Patricia- Marianne Klein
Lord Elrood - Sietze Abma
Lady Elrood - Betty Sikkes

Onder
Ada- Froukje Spies
Chester - Johannes Wielinga

Hoe riker hoe briker

Na een geweldig weekend met veel publiek en vele positieve reakties, hele prettige samenwerking met de Klink en een super afterparty op zaterdagavond dank zij Sipke de Boer is de Klink voorlopig weer helemaal Artiku vrij.

Het "hoe riker hoe briker"decor is afgebroken, de regisseur kan weer zorgeloos slapen en het boekje kan bij de verzameling van gespeelde stukken.

De Artikuleden kunnen wederom terugkijken op een heel geslaagd toneelseizoen.

Deze keer helaas geen  foto's van de voorstellingen maar gelukkig wel een film.

https://www.youtube.com/watch?v=Jwl34pXGxts

Wat blijft is een oproep voor een regisseur, zoek je een nieuwe uitdaging wordt dan regisseur bij Artiku

ook nieuwe leden (vooral mannen en jongeren) zijn van harte welkom. 

Dat toneelspelen een kick geeft en mensen heel ambitieus maakt blijkt wel door het visitekaartje die gelijk werd rondgedeeld door ons nieuwste lid die dit jaar voor het eerst meespeelde in de rol van Olivier Biskop.

Dussssssssssssssssssss > geef je op.

foto's>>> 

Maart 2012.

Artiku later dan gewoonlijk.

De uitvoeringen van toneelvereniging Artiku staan dit jaar gepland voor 2 en 3 maart. Normaal zijn ze begin februari maar de leden hebben besloten om dit jaar de uitvoeringen in maart te spelen. Er is gekozen voor het stuk "Hoe riker hoe briker" van de Vlaamse schrijver Jan Hoogeveen. De Friese bewerking is van Rense Westra.
Het verhaal brengt ons terug naar de roerige  jaren 80 waar Nederland in de ban is van de koude oorlog en we nog kunnen betalen met de stabiele gulden.
 De tijd dat paps en mams bepalen met wie hun dochter trouwt ligt allang achter ons. Toch heeft Sander Reinders in het testament van zijn overleden broer opgemerkt dat hij zijn jonge oomzegger Rike moet laten trouwen met de rijke vrijgezel Olivier Bisschop uit Afrika. Gedreven door een groot geldbedrag weet oom Sander, onder dwang, Rike naar haar flamboyante tante Charlotte  te loodsen om daar haar aanstaande man te ontmoeten.

 Zij heeft ondertussen Reinders voor het karretje gespannen om ook voor haar een geschikte man te vinden. Alles gaat zoals geplant, totdat Freark Gramsma,  de vriend van Rike,  toevallig als soldaat wordt ingekwartierd in de villa. Het hek is van de dam en er volgt een opeenstapeling van persoonsverwisselingen en misverstanden.  Als er dan ook nog een voormalige nachtclubdanseres in het tweevoud langskomt gaat het spontaan spoken in de villa en is de chaos compleet. Hoe dit gaat aflopen?

Zoals eerder vermeld zijn de uitvoeringen op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart. De zaal gaat open om 19.15 uur en de uitvoering begint om 20.00 uur. De voorverkoop begint op maandag 13 februari en is zoal gebruikelijk bij Boekhandel Muizelaar. De kaarten zijn in de voorverkoop 6,00 euro en aan de kassa 7,50 euro.    

De aktiviteiten

Na het geweldige toneelstuk  " nee leave , no net " in februari 2006 kregen de spelers even tijd om op adem te komen.

In April tijdens de ledenvergadering werd zoals gewoonlijk de dvd van het toneelstuk met zijn allen nog 1 keer bekeken en daarna sloot het hoofdstuk van "Nee leave no net " dan echt.

Begin juli was er een jaarlijks uitje met de club, deze keer een dagje  kano-en. Lachen en zweten dus het was bloedjeheet. 'S avonds met z'n allen BBQ-en. Helaas zijn van dit uitje geen foto'.

Een week later was Beantsjedei waarbij Artiku gevraagd was om hieraan mee te helpen. Na vele wilde ideeen werd er uiteindelijk een zigeunerkamp opgezet tussen de beantsje itende minsken.

Toch leuk om zo nu en dan in de huid van een ander te kruipen en in die rol dan alles te kunnen doen wat je anders niet zo snel zou doen.

zie foto's>>> 

Met de feestweek kwam de vraag van de commissie of we mee wilden doen aan het straat theater. Na wat brainstormen met elkaar kozen we voor een act zonder tekst, ook wel eens lekker dus.

Uiteraard was de voorpret weer geweldig zoals altijd.

Iedereen weet dat meedoen belangrijker is dan winnen, maar toch was het geweldig toen we hoorden dat we de publieksprijs hadden gewonnen.

De beker staat nu in de oude bibliotheek waar we momenteel weer druk aan het oefenen zijn voor februari 2007.

De start ging wat moeizaam door o.a. gebrek aan spelers, maar dank zij 2 nieuwe sterren zitten we nu 2 avonden in de week op "een camping".

Artiku 4en5 februari mei "Gouden Dagen"

It stik spilet him   

 

 

Laatste toneelrepetitie van Artiku

Laatst gewijzigd

Fotopagina > foto's feestweek 2010

Zin in een avondje lachen, het kan nog vanavond 5 febr om 20.00

Gouden toneelspelers in "Gouden Dagen"

Na 30 repetities, een opbouw en klussendag, een generale repetitie en 2 uitvoeringen kan een ieder weer terug kijken op een geweldig seizoen.

Ook al waren de meningen wat verdeelt over het toneelstuk, iedereen was het eens over het feit dat het aan de toneelspelers niet lag.

Deze mensen zetten de verschillende typetjes prima neer, de 3 nieuwe spelers Betty, Hannie en Wiebe deden niet onder bij de 4 vaste spelers Marianne Boukje Pieter en Johannes.

Complimenten voor de spelers en uiteraard ook voor de regisseur Tseerd Bosma die daar zeker een hele grote rol in heeft gehad.

Foto's zijn te vinden op de pagina van Sjoerd vd Veen 

We zijn er weer !!!!!!!

Regiseur Tjeerd Bosma

februari 2010

Na een jaartje niet spelen is het dan eindelijk weer zover.

Nog anderhalve week en Koudum kan weer genieten van 2 avonden toneel van eigen bodem.

Op 5 en 6 februari wordt het toneelstuk DOKTERKE BOARTSJE gespeeld.

Het is een blijspel/klucht met vele momenten om de lachspieren weer eens te laten werken.

Ben je benieuwd wie er dokterke gaat spelen, of heb je zin in een avondje plezier, kom dan vrijdags of zaterdags op tijd (20.00 uur begint het) naar de Klink.

Zaterdag is er na afloop swingen met de rockcoverband Bbrainstorm.
Nog een nieuwtje voor alle hyvers
Artiku heeft sinds kort ook een eigen hyvespagina dankzij Sylvia Wielinga.

06-02-10

Succesvol avondje Artiku

Zeg eens AAAAAAAAAAA

Na afgelopen dinsdag nog 1 keer een wel heel bijzondere uitvoering van het stuk te hebben geoefend, woensdag de hele dag bouwen schilderen en alles klaarzetten, donderdag een hmmmmmmm generale kwam dan vrijdag toch eindelijk de eerste uitvoering van DOKTERKE BOARTSJE.

Met een voor vrijdag volle zaal (maar liefst 120 bezoekers) speelde Artiku het toneelstuk zoals de regisseur het had bedoeld. De reakties van het publiek waren super wat natuurlijk extra motiveert om ook vanavond weer alles uit de kast te halen.

Tot vanavond en........vergeet uw ponskaartje niet

It dokterke is ut boarte 2010

Artiku speelt "de Goate" 2008

Ook dit jaar zal Artiku weer een heel weekend op de planken staan, de repetities zijn al een paar maanden bezig en de zenuwen komen langzaam weer naar boven.

Dit jaar gaat het stuk over een opvanghuis voor dak en thuislozen, de bewoners hebben verschillende achtergronden en vallen volgens de buurt dan ook niet onder de categorie "normale mensen" of dit terecht is kunt u op 1 en 2 februari zelf beoordelen vanaf 20.00 uur in "de Klink"

Zaterdag 2 februari is er na afloop live muziek en uiteraard is iedereen daar dan welkom.

Voorverkoop is bij boekhandel Muizelaar en start vanaf 14 januari.

Dus heeft u zin in een avondje lekker ontspannen en lachen wees er dan snel bij want VOL is VOL

Fotos Kerstmarkt>>>

06-02-08

De Goate

Het was weer een geweldig weekend met veel publiek en vele leuke reakties.

Dit jaar een toneelstuk met meer diepgang en minder onderbroeken lol maar door de goed gespeelde typetjes toch weer 2 geweldige uitvoeringen.

Alle "daklozen" hebben hun thuisfront weer opgezocht wat na al die maanden van oefenen en een hele drukke laatste week van bouwen breken generale en uitvoeringen en natuurlijk het elke avond evalueren (ahum nazitten) ook wel weer lekker is.

Na even een rustpauze gaan we dapper op zoek naar een nieuwe lokatie om te oefenen, een nieuwe regiseur en een nieuw stuk zodat we volgend jaar toch weer een weekendje toneelplezier voor Koudum kunnen organiseren.

foto's>>

07-02-07

Artiku op vakantie "Groeten fan e Veluwe" 2007


Leuke kop maar zo was het toch niet helemaal, ook al hing er tijdens het oefenen vaak wel zo'n sfeertje mede dankzij onze 2 nieuwe leden Jouke Kampen en Sietze Abma die spontaan ja knikten toen zij werden gevraagd om mee te spelen.

Na zo'n 30 oefenavonden en daarnaast thuis veel tekst leren, klussen aan het decor, attributen en kleding zoeken, stress bij regiseuse en soufleuse en alle andere voorbereidingen van het bestuur om het toneelweekend te doen slagen, was het dan op 2 en 3 februari 2007 eindelijk zover.

Dit jaar werd het toneelstuk "Groeten fan 'e Veluwe" of te wel "Famylje Bruinsma yn 'e bocht" gespeeld. Dit keer geen hotel, huiskamers of winkel maar een heuse camping op het podium. Complimenten dan ook voor de bouwers.

Het publiek werd buiten al verrast door een caravan en moesten binnen door de slagbomen, uiteraard ging dit zaterdags nog wat verder en kreeg men toen ook nog een plattegrond mee van enkele campingmedewerkers die daarna toen iedereen zat ook uitleg gaven over de regels van de camping.

Ook zorgde disco Silver er zaterdags voor dat iedereen na een avondje zitten zijn energie nog kwijt kon, de dansvloer werd druk bezocht dankzij hen.

Al met al werden het 2 geweldige avonden waarin veel werd gelachen, de reakties waren na afloop dan ook zeer positief iets wat natuurlijk altijd zeer motiverend werkt.

Maar nu eerst weer even >>> kalm an  

 foto's>>>>

Wil je iets kwijt of heb je suggesties voor een volgend jaar geef dit dan door,  reakties zijn altijd welkom

via het gastenboek>>>> 

Nee leave, no net 2006

Op 3 en 4 februari 2006 speelde artiku het toneelstuk "nee leave no net"

3 maanden lang werd er 2 x in de week druk geoefend en door de decorbouwers gesleuteld aan weer een prachtig decor.

 

Het toneelstuk "Nee leave no net" speelt zich af op de 3e verdieping van een exclusieve bontmantelzaak Koekoek en Blom.

Anders Blom die deze bontmantels maakt wil hier niks van weten maar wil zijn collega ook niet laten vallen.

Dankzij vele leugentjes om bestwil, verkleed- en verstoppartijen probeert Blom om alles in goede banen te leiden.
Uiteraard komt ook deze klucht weer tot een goed einde en verklaart zelfs Blom, die de indruk wekt niks met vrouwen te hebben, zijn liefde aan de secretaresse van de zaak, mevrouw Trippel.
Dhr Havinga -      Feite Roelevink


                       Joost Pietersma
                       Douwe Pries

Kap en grime - Marianne Klein

                      Wietske Smits

 


                        
Foto's>>>

Artiku - De Breidssuite 2005

<< Terug