Verenigingen & Stichtingen
 

Uitslag verhalenwedstrijd

De verhalen die leerlingen van de school schreven werden door schrijfster Henriëtte Hemmink beoordeeld. Zij had tijdens de Kinderboekenweek op verhalenmiddagen de kinderen enthousiast gemaakt om verhalen te schrijven. "Ik vond het de verhalen allemaal prachtig en heb erg van genoten van het lezen. De verhalen waren niet kort, integendeel. De meesten hadden meer dan tien bladzijden geschreven. Het niveau lag hoog. Bovendien was ik erg verbaasd wat betreft de schrijfstijl. Veel kinderen weten hoe je een verhaal spannend moet opbouwen en hoe je er op het juiste moment informatie in verwerkt.

Daarnaast speelde de originaliteit ook een belangrijk rol bij de beoordeling. Er werden prachtige onderwerpen gekozen: over pesten, de Tweede Wereldoorlog, over het leven in een brugklas, over een zeilwedstrijd, ouders die gaan scheiden, een ongeluk met een paard, een hondje dat vastgebonden is aan de boom en over een modecarrière in Parijs?

Bijna alle verhalen waren voorzien van prachtige illustraties, en sommige vormen al bijna het begin van een boek. Complimenten aan alle schrijvers en schrijfsters die mee hebben gedaan met de verhalenwedstrijd. Fantastisch."

Nina Schakel van cbs de Grovestins in Koudum en Denise Losper van obs De Welle hebben de verhalenwedstrijd gewonnen. Hieronder kunt u de beoordeling van Henriëtte Hemmink en de winnende verhalen downloaden.

Oude nummers

Us Thús de werkgroep achter www.koudum.nl is bezig een oude wens van de Bulte Nijs redactie en de site beheerders te vervullen.

De komende tijd zullen de oude BN nummers op digitale wijze via de site worden gepresenteerd. Dit is een tijdrovend project en betreft enorme hoeveelheden data.

Wel zult u zien dat er een schat aan leuke oude informatie over Koudum en haar bewoners zal worden onthuld. Veel lees plezier.

Klik hier voor alle nummers op de server van ISSUU

Jaargang 2004