Verenigingen & Stichtingen
 

Vogelgriep treft badmintonners.

Leden en kids toernooi.

Op donderdag 27 december  is er weer de gelegenheid voor de kinderen van de leden om te badmintonnen. Zij krijgen dan weer een kans om hun vader of moeder te verslaan! Neem ze mee, dan maken we er weer een leuke avond van. We beginnen dan om 18.30 uur!! Het is de bedoeling om tot 19.30 uur de kinderen en volwassenen te mixen.

Daarna hebben de leden zelf nog de mogelijkheid om tot 20.30 uur te badmintonnen.

Voorbereiding inloopavond in volle gang.

Voorzitter!

Dit is ongekend in de historie van de badminton wereld, normaal gesproken zijn ze niet te vinden maar gisteren was de spanning om te snijden een titanenstrijd werd gestreden met als uiteindelijk resultaat een inspirator, leider, iemand waar de hele vereniging zich aan vast kon klampen.

 over te nemen. We danken als leden van de badmintonvereniging Tjeerd, en verwelkomen Peter als voorzitter in het warme nest van It Plumke.

 

Bron: onbekend.

Reporter: geen idee.

Tumultueuze ledenvergadering!?!1. De winnaar is diegene wie het gemiddelde aantal punten heeft gescoord.
2. De winnaar is diegene met de minste punten. (poedel)
3. De prijs "moet te delen zijn" (pot snoep bijvoorbeeld) en deze wordt ook voor het toernooi uitgereikt aan iedereen en de winnaar word pas na het toernooi bekend gemaakt.
4. De prijs kan maar 1 keer per persoon, per seizoen worden gewonnen.
5. Ook is geopperd om een soort prijs (wisselbeker) toe te voegen aan het bestaande toernooi die voldoet aan een nog niet omschreven criteria. (De PeeWee trofee)

Oproep aan de leden die niet aanwezig waren bij de vergadering om ook met suggesties te komen, wat misschien kan leiden tot de ultiem vorm van het toernooi.
 
Staan de clubtournooitjes in de huidige vorm op de tocht??????

De X reporter.

Spierpijn

Spierpijn of myalgie is een gevoel van pijn aan een spier. Spierpijn kan door een groot aantal oorzaken ontstaan. Een veel voorkomende oorzaak is overbelasting van spieren zoals die bij sport optreedt. Spierpijn kan ook een symptoom zijn van verschillende ziekten zoals infectieziekten. Of van letsel, zoals een spierscheurtje.

Vormen van spierpijn na sportbeoefening

    * Vroege spierpijn (Immediate Soreness) Brandend gevoel dat ontstaat tijdens of direct na de training. De pijn wordt veroorzaakt door melkzuur dat de vrije zenuwuiteinden prikkelt.

    * Verlate spierpijn (Delayed Onset Muscle Soreness, DOMS) treedt pas na 24-48 uur op. De spieren doen pijn en zijn minder belastbaar. De oorzaak zijn microscheurtjes in het bindweefsel van de spier en het celmembraan. Volgens Roth (2006) is het type contractie van groot belang voor het ontstaan van DOMS. Excentrische spiercontracties zouden hierbij de grootste rol spelen en zorgen dus voor de meeste schade.Spierpijn kan vervelend zijn en ook een indicatie zijn van verkeerde training. Heb je na 2 dagen nog steeds spierpijn, dan is de mate van overbelasting voor je spieren te hoog geweest (overtraining).

Je kunt de spierpijn minimaliseren door zorgvuldig te trainen. Sluit een training bijvoorbeeld af met een cooling down: gebruik grote, dynamische bewegingen (denk aan cardioapparatuur) zonder een al te hoog tempo of intensiviteit, en rek de gebruikte spieren [bron?]. Dit bevordert de doorbloeding en helpt de door de training ontstane afvalstoffen af te voeren.

Met betrekking tot de spierpijn is het ook belangrijk de training te verdelen over de week. Train bijvoorbeeld nooit dezelfde spiergroep elke dag; de spier krijgt zo geen hersteltijd om sterker te worden en de overbelasting neemt alleen maar toe en zal de spier uiteindelijk zelfs slapper worden.

Bestuur?

Reporter X heeft meteen een reactie gevraagd bij het bestuur. Het bestuur beantwoord deze naamkaartjes affaire met schouder ophalen en verschillende datum's van vermissing rond te strooien zodat ook deze reporter volledig de weg kwijt is en het bestuur (we noemen geen namen, zie onder aan deze pagina) nu ook als verdachte beschouwd.

 

Wel heeft het bestuur te kennen geven als oplossing voor de dames en misschien ook voor de heren, als nu iedereen een boerka zoals MB te K draagt dan hoeven we ook geen naamkaartje meer. De bouwaanvraag voor een moskee ligt al bij de gemeente als dekmantel voor deze nieuw sport outfit.

We wachten het onderzoek van onze veldwachter Bromsnor af, hierover binnenkort meer nieuws.

 

Reporter X

H.D te K, zomaar met de kaartjes uit de scheidsrechterkamer komt is op zich al heel raar.

Wat heeft H.D in de scheidsrechterkamer te zoeken?

Had zij de kaartjes, per ongeluk, in haar eigen tas gevonden?

Verder valt het op dat het voltallige bestuur deze avond aanwezig is.

Is dit om H.D te dekken? ( In de vorm van steunen !!)

Zolang deze vragen niet zijn opgelost blijft ook Martine, al is dat zeer tegen haar zin, verdachte totdat haar volledige onschuld is komen vast te staan.

Verder is er bij een opname van de beveiligingscamera nogal een schokkende ontdekking gedaan.

Deze opname zal niet worden geplaatst vanwege de privatie van de betreffende persoon.

Misschien is er, onder strikte voorwaarden, iets te regelen met de web-master maar dat moet per geval / aanvraag worden bekeken.

 

Kortom kunnen we de conclusie trekken dat de euforie die de laatste speelavond overheerste wel eens van korte duur kan zijn als er weer meer en andere feiten aan het licht komen.

De spelerskaartjes polonaise in koudum m.m.v. Anneke Douma.

Wie de schoen past ...............

Opsporing verzocht !!!!!

ZIJN ZE WEER BOVEN WATER ?

Voor de speelavond van 11 februari a.s. is de grote vraag:

 

ZIJN ZE WEER BOVEN WATER ?

 

Laten we voor de club, en zijn leden, maar hopen dat dit het geval is.

Een beetje gek maar ..............

Dat je bij de koudumer badminton vereniging een beetje gek moet zijn is inmiddels wel duidelijk, mocht dit niet zo zijn dan hierbij een onderwerp wat uitgebreid is besproken en omdat het wel een beetje gek is we willen dit graag met iedereen delen dus vandaar hier kom ie.

 

Colakip met kersen (4 personen)

Ingredienten:
6 kippendrumsticks
6 kippendijtjes
zout/peper
olie
2 rode uien gesnippert
klein stukje gember fijngehakt
1/2 ltr. cola
1 bl kersenvlaaivulling
beetje maizena
250 gr sugersnaps of peultjes

  • Breng de kipdelen op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olie in braadpan en bak licht de ui en gember aan.
  • Voeg de kipdelen toe en bak ze rondom mooi bruin in 10 min.
  • Schenk de cola over de kip en laat het geheel 1 uur sudderen.
  • Voeg de kersenvlaaivulling toe en bind eventueel de saus licht af met wat maizena.
  • Kook de sugersnaps of peultjes heel kort zodat ze knapperig blijven.
  • Serveer ze over de colakip en geef er rijst of frietjes bij.

De R in de maand in het jaar 2009.

De R is weer in de maand en we gaan dus na de feestweek weer los met het badminton spelletje. Iedereen die een keertje dit wil proberen is van harte welkom. Voor het geld hoef je het niet te laten.

Jeugd toernooi 2008.

Het was weer tijd voor het jaarlijkse evenement om de jeugd van de leden, van de badminton de kans te geven om een keertje mee te maken wat de vader en moeders elke week moeten doorstaan. Zoals u wel kunt zien aan de foto reportage is het weer een "doorslaand" succes geweest. En Rob bedankt voor de foto's.

We zijn weer los.

Nou dat we 20-sept weer los waren hebben we geweten met veel nieuwe leden!
En volgende week nog 1 ast goed is ,allemaal welkom bij ''It Plumke" ook de andere leden natuurlijk welkom.
Ook A.B is weer herstelt en zo terug van weggeweest ( wel rustig an he ! ) Terwijl we de regels nog wat moesten uitleggen aan de nieuwe leden werd er flink op los gemept.

20 september 2007

Het badminton seizoen is weer van start gegaan?

Iedereen die een keertje wil badmintonnen is van harte welkom op donderdagavond 19:00 - 20:30 de datum 20 september beginnen we weer, we spelen geen competitie.

Om een keertje te proberen ligt er eventueel een pluim en racket klaar.

Mag ik u voorstellen v.l.n.r. Miranda, Trinus, Annemiek.

bazenKLASSE.

Kneuzen of Kanjers

Het is alweer een hele tijd geleden dat er nieuws was van het badminton-front maar niet getreurd, wij zijn er, bijna, allemaal nog.
Al krijg je wel eens het gevoel dat je met een stelletje kneuzen van doen hebt.

Bij tijd en wijle zijn het net de Paralympics.

Annemieke, rechts spelend moet links spelen,
Annet, links spelend moet rechts spelen,
Bouke Yke, links dragend moet eigenlijk rechts spelen maar komt dan maar niet opdagen want dat wordt toch niks.


Toch zijn er nog meer met de nodige problemen,
Hester, net een knipperlicht speelt wel speelt niet,
Ilse heeft met het zweepje gehad en was een paar weken uitgeschakeld,


Ook de voorzitter laat zich nog weinig zien zodat wij nog steeds op de nieuwjaarstoespraak zitten te wachten, maar wat niet is kan nog komen en wat in het vat zit verzuurt niet.

Van de burgermeester van Piacco wordt, sinds hij een nieuwe outfit heeft, ook weinig meer vernomen. Misschien moet hij wennen aan al die nieuwigheid maar hij zal het toch meer aan moeten trekken om er vertrouwd mee te worden.

Lisanne laat het ook nog al eens afweten maar dat is vast een conditie gebrek want zij moet na het badminton spelen vaak ook nog voetballen.

Verder zijn er ook nog een paar nieuwe leden te verwelkomen.

Dan is er ook als nieuwkomer Libbe.
Rustig, als aankomend raadslid, zijn partijtje meespelend.
Als raadslid, in combinatie met Saco, misschien goed de weg wetend om het nodige voor de club te kunnen betekenen.


Ook Arend, de bakker van Emmeloord, is nog niet zolang bij de vereniging maar iedere keer is hij weer nieuw omdat hij ploegendiensten draait en maar eens in de 3 weken kan spelen.
Richard, van Tjitske, speelt ook al een paar weken mee en slaat nogal eens een pluim door de bespanning heen.
Als laatste  willen wij een oude nieuweling verwelkomen, namelijk ons alle Henk Zijlstra.
Na wat omzwervingen hier en daar is hij toch maar weer teruggekeerd om zijn conditie op een leuke en gezellige manier op peil te houden.

Ook willen wij mensen oproepen die graag eens mee willen spelen, of eerst eens te komen kijken of het badminton hun iets lijkt, kom gerust eens langs op de donderdagavond


29 december mix toernooi.

Donderdag 29 december is er weer gelegenheid voor de kinderen van de leden om te badmintonnen. Zij krijgen dan weer de kans om hun vader of moeder te verslaan. Neem ze mee, dan maken we er weer een leuke avond van. We beginnen om 18:30 uur. Het is de bedoeling om tot 19:30 uur de kinderen en volwassenen te mixen, vanaf die tijd kunnen de kinderen nog tot 20:30 uur met elkaar badmintonnen.

 

Fijne kerstdagen en tot speels.

Het bestuur.

Foto impressie van de kerstborrel c.q. etentje 2005.

Pluimvaardigheid.

Binnenkort een uitleg van bovenstaande term pluimvaardigheid wat momenteel het credo is binnen de badmintonwereld.

Enkele reacties wie ben ik?

Foppe Van Henk Peter W. de Graaf (PiWi) uhhhmm
Majoor Boshardt (leger des heils) Bouke Ennasil
Herman Brood Zorro Hanna Tokkie
Aukje Koornstra Herma Bovenkerk Freek Valk
Jantine de Jong Ayaan Hersi Ali Ineke van der Molen-Folmer

Verslag speelavond 20 januari 2005

De Famke's

Speelavond 6 Januari 2005Warme woorden van Jellie waren er voor Bouke-Yke ,over samen staan we sterk en zo, na een gewonnen partij tegen titelkandidaat Jo en Simon.

Noch een enerverende partij werd er gespeeld door Jellie.Petra laten.

Door de winst van Bouke-Yke won deze de titel bij de heren ondanks de twee wedstrijdpunten die Mark meer vergaarde.Verder viel nog op dat de allochtone burgemeester van Piaco, net terug van een homo-eiland, zijn bruine benen niet wou tonen en daarom een smoes had verzonnen dat zijn eega had verzuimd om de korte broek klaar te leggen.

Leuk bedacht Saco maar volgende week zelf je spullen maar even bij elkaar zoeken en je mooie bruine stelten maar even showen.

De webmaster van deze pagina wil graag een dankwoord richten tot de anonieme toezender van dit altijd weer smakelijk verslag.

Het enige wat bekent is, is het e-mail adres badminton@hotmail.com waarmee ik dit verslag mag ontvangen, we zullen dus als vereniging moet leven met een speler die een dubbel leven leid.

Uitslag mis-story gast

Piet Dhr. N. Mandela Piwi & Kiki Trinus en Miranda
Henk en Diny Lisanne Collega van Boekhoven Koffie Annan
The black brothers Pieter Zeldenrust Henk de Vries ???????

Gelukkig nieuw jaar voor alle Plumkes in de wereld.

De vorig mystery guest blijf helaas anoniem, er waren tal van inzendingen mijn dank daarvoor maar de juiste oplossing was er niet bij.

Om iets gerichter te kunnen raden wie de gast van deze week is geven we een aantal tips.

 

De nieuwe mystery guest is een speler die afgelopen week niet aanwezig was hij is namelijk voor de kerstdagen naar een warm eiland vertrokken, en zoals u kunt zien op de foto is hij flink bijgekleurd.

Laat zich ook makkelijk integreren bij de lokale bevolking, daar heeft geen enkel lid van het plumke ook problemen mee. (let op het bot met ballen hadden we niet van hem verwacht????)

Naast ondernemer heeft hij ook een publieke nevenfunctie.

 

Zo en nu maar weer raden geachte bezoeker van deze steeds meer populaire pagina van koudum.nl.

 

Het raadplaatje. (Mystery guest)

Wie herkent deze enthousiaste mede speler van de vereniging.

Gewoon een stukje nieuws.

Koeien knuffelen.Koe Knuffellen cursus.

Speelavond 16 December 2004.

Hoogmoed komt voor de val !!!De uitslag is bindend en er kan niet over worden gecorrespondeerd.

 

Speelavond 9 december 2004.

Speelavond 25 november 2004.

Speelavond 18 november 2004.

Speelavond 11 november 2004

Aan de opkomst van deze avond kon je wel zien dat er concurrentie was van andere evenementen.

Zo ontbraken de moeders Jellie en Ilse die, vermoedelijk met de kinderen langs de deur moesten te St. Maarten zingen en Saco, de burgemeester, moest de snoepvretende jeugd in Molkwerum vermoedelijk begeleiden bij hun strooptocht door het voormalige doolhof.

Lisanne vinden wij toch te groot voor het zingen maar haar afwezigheid kan ook wel te maken hebben gehad met een doodschop of elleboog bij het voetballen bij de beesten van QVC.

Deze zaken even terzijde, maar het verklaart wel het lege speelveld.
Bij de gespeelde partijen waren ook nog wel enige zaken die erg in het oog sprongen.

Hiervan, in willekeurige volgorde, een bloemlezing:

Het echtpaar, tevens binnen de club bestuurlijk actief als voorzitster en penningmeester, Trinus en Miranda werd deze avond een paar keer aan elkaar gekoppeld.
Als deze partijen maatgevend waren voor de huiselijke, c.q. bestuurlijke sfeer dan is deze op zijn zachts gezegd niet hoogstaand.
Over en weer verwijten hoe teruggespeeld en opgevangen moet worden.
Thuis weer iets goed te maken en maar zo denken: het is maar een spelletje !!!!

Dan moet ook even genoemd worden het optreden van onze laatste clubkampioen en tournooiwinnaar Peter , verder genoemd als Piwi.
In sommige partijen stijgt hij tot grote hoogte, en dat is niet alleen qua lichaamslengte, maar ook qua nivo, om daarna door diepe dalen te gaan.

Piwi is geen Zeeuw maar voor hem geld dan toch wel de Zeeuwse wapenspreuk: Luctor et Emergo

Mark Tromp vorig jaar de belofte van de club kan dit seizoen nog niet imponeren in positieve zin. Om in de voetsporen van Piwi te treden als overwinnaar zal hij in zijn jeugdig enthousiasme toch enige rust moeten inbouwen.

Voor Mark te hopen dat dit met de jaren komt.

Dan Martine Bruins.
Ze kwam al moe naar sporthal toe, tenminste ze liep nogal wat te gapen in het veld, moest ze ook nog tegen die rottige buurman Henk spelen. Waar de shuttle komt weet Martine vaak van te voren maar is dan niet op de juiste plaats aanwezig. Daar wordt je nou pas echt moe van.

Annemieke B, nee geen familie van Ali want die is veel rapper, had na een partij waarin ze werd afgestraft geen zin meer en wendde een blessure aan om verder leed bespaard te blijven.

Rest mij nog te noemen Bouke Yke die zonder zijn Greet veel drukker is dat met zijn Greet. De Fucks en Shits vlogen de hele avond door de speelzaal.

Voor de wel aanwezige personen, maar niet genoemd, geldt beslist niet dat zij een foutloze avond hebben gespeeld maar worden misschien in een volgend verslag wel even voorgesteld en/of doorgelicht.

Ook de doucheverhalen welke soms maar met moeite door een hele grote beugel kunnen komen misschien ook nog aan de orde, maar hier is eerst nog overleg voor nodig.

Peter de Graaf allias PiWi.