Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 01 maart 2015.

WEDSTRIJD NUMMER 22, donderdagavond 26 februari 2015.
Om 21.30 uur slechts negen spelers aanwezig. De vraag: wel of niet spelen. Om een medespeler te helpen met zijn afslank poging, toch maar gaan voetballen! Vier spelers in het wit, vijf spelers in het blauw, met de belofte van scheidsrechter de Boer, dat de tweede helft het witte team versterkt zou worden met een speler uit het blauwe team! Op een iets kleiner speelveld dan normaal, trachtten de negen iets oudere mannen er een wedstrijd van te maken. En, zowaar, het lukte! Met een man minder kwam het witte team vanaf het eerste fluitsignaal onder zware druk te staan. Desondanks lukte het de witten om als eerste een score op het bord te krijgen. De ras pingelaar Sytze F. wist zijn faam als topscorer andermaal waar te maken! Hij gaf keeper Eelke al vroeg in de wedstrijd het nakijken! Het sein voor het blauwe team om alle remmen los te gooien en zich volledig op de aanval te storten. En, zoals wel eens vaker, ging dit ten koste van de verdediging. Een kolfje naar de hand van de altijd slim opererende Pieter de Jong. Door iedereen in de frontlinie te posteren gaf het blauwe team veel ruimte weg waar Pieter wel raad mee wist! Perfect aangespeeld joeg hij zijn eerste en de tweede van het witte team hard in de touwen.2-0 voor het witte team, wat meteen dacht op rozen te zitten! Twee tegen nul voorsprong met het vooruitzicht om de tweede helft met een man meer te mogen spelen! Wat kon hun nog gebeuren? Dat werd na de pauze pijnlijk duidelijk!!!! S.r. de Boer wilde zijn eerder gedane belofte niet in te lossen! Wit moest door met 4 tegen 5! Dit gaf hoop aan het blauwe team. De oudste man op het veld, zoals iedere week, Albert Fekken, wist weer eens aan de aandacht van Jarig te ontsnappen. Wicher verzond een boogbal richting Albert, die snoeihard met het hoofd invaller doelman Sietze van der Wal volstrekt kansloos liet! 2-1. Hoe het blauwe team vervolgens ook de witte veste bestookte, Sietze wist van geen wijken! Een poeier van Wicher verwerkte hij schitterend tot corner. Bij een zeker lijkend doelpunt van Gerrit wist hij op het allerlaatste moment via een heuse spagaat de bal voor de lijn te keren. In de slotfase, beide teams leeg gespeeld, wist Jarig met een subtiel tikje doelman Eelke te poorten! Einde wedstrijd: 3 tegen 1 voor het witte team.
MAN OF THE MATCH.
De commissie (?) wees vorige week Sytze Folkertsma aan als Man of the Match. Dachten de VETZAVOTTERS dat s.r. de Boer de Man of the Match benoemde, ineens scheen daar een commissie voor in het leven te zijn geroepen. Bij navraag bleek dat er eigenlijk niets was veranderd. Het leek Dhr. de Boer chiquer staan als gemeld werd dat een commissie de M.o.t.M. zou benoemen. De vraag: "Wie maken deel uit van deze commissie?" U raadt het al: ALLEEN s.r. de Boer!! Volgens zijn eigen zeggen de enige VETZAVOTTER die eerlijk, oprecht en objectief is!!!!! De Man of the Match van deze wedstrijd: SIETZE VAN DER WAL! Motivatie: zijn dubbelfunctie voortreffelijk vervuld! Als keeper en als laatste verdediger geweldig op dreef! PROFICIAT SIETZE!
GELE/RODE KAARTEN.
Al weer een wedstrijd waarin geen kaarten werden getoond! De vraag rijst: wordt de s.r. wat vriendelijke en meegaander, toont hij wat meer begrip voor wat de spelers fysiek en emotioneel doormaken tijdens een wedstrijd? Of gedragen de spelers zich zo langzamerhand beter en houden ze zich meer en meer aan de regels van de s.r.?
AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Auke, nog in het revalidatieproces. Tjerk, kantinedienst. Bennie, met kennisgeving afwezig. Sietze A., generale repetitie toneelvoorstelling en Jan K. deze keer zonder kennisgeving afwezig.
NAZIT.
Ondanks de afwezigheid van Boukje en het verlies van PSV en Feyenoord toch een gezellige nazit. In de zaal liet Tjerk zijn medespelers in de steek, in de kantine probeerde hij, als gastheer, deze misser goed te maken. Wel aardig gelukt!
VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
De eerste verjaardag komt in zicht!
SPREUK VAN DE WEEK.
De beste artsen: dr. Matig, dr. Rustig en dr. Vrolijk.
AFZEGGEN. 
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Jarig, 521800,  B.g.g: Bennie, 522357, b.g.g.b.b.: Ype, 06-29561002.