Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum 20 september 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 1, 31e seizoen, donderdagavond 18 september 2014.
De oudste voetballers van Koudum, de leden van VETZAVOT, gingen afgelopen donderdagavond van start voor hun nieuwe seizoen zaalvoetbal. 11 van de 14 actieve leden begonnen onder leiding van scheidsrechter de Boer opgewekt en blij aan de wedstrijd. 6 spelers in het blauw, 5 in het wit. Het blauwe team ging voortvarend van start en wist uitstekend gebruik te maken van hun numerieke meerderheid. Albert Fekken viel de eer te beurt om dit seizoen de allereerste goal te maken. Voorsprong voor het blauwe team! Nadat de eerste blauwe storm wat was geluwd, nam het witte team het voortouw en wist uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Appeltje eitje moeten ze gedacht hebben. Niet goed gedacht dus. Met opgerolde mouwen en afgezakte kousen vocht het blauwe team hard terug. Met nog dertig seconden speeltijd wisten zij de stand op 3-3 te brengen. Blij met een gelijkspel stelden zij zich nog een keer op bij de aftrap van het witte team. Met nog 18,9 seconden te spelen trapte Jarig nog maar eens af voor het witte team. De bal ging nar Jan Kaasjager. Jan besloot in een"splitting second" er een BartvanderVeertje" van te maken. En zowaar, de bal verdween achter keeper Eelke van der Meer in het door blauw verdedigde doel. De verwarring bij het blauwe team was na deze actie zo groot dat er niet meer werd afgetrapt. Het blauwe team trachtte bij s.r. de Boer met alle mogelijke argumenten de treffer te laten annuleren. Zonder enig resultaat. Hij bleef standvastig en rechtvaardig! Winst dus voor het witte team. 4-3. Doelpuntenmakers: voor blauw: Albert Fekken en Sietze Abma(2x), voor wit: Jan Kaasjager(2x), Sytze Folkertsma en Tjerk van der Wal.
GELE/RODE KAARTEN.
Een volledig her opgeladen scheidsrechter de Boer had deze eerste wedstrijd weer, zoals zo vaak, volledig onder controle! Met haviksogen volgde hij de verrichtingen van de 11 acteurs. Elke poging tot ondermijning van zijn gezag werd resoluut de kop ingedrukt. Resultaat: bijna geen overtredingen, bijna geen enkele aanmerking op zijn leiding, uitgezonderd de vierde goal. Gevolg: geen enkele kaart!
AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
De ouverture van het nieuwe seizoen ging voorbij aan: Bennie Hofman, Pieter de Jong en Wicher van der Wal.
NAZIT.
Zoals te doen gebruikelijk, zonder kan haast niet, werd na afloop de wedstrijd, de scheidsrechter, het wereldgebeuren etc. etc. uitvoerig bekritiseerd. De dorstige kelen werden in ruime mate gelest o.l.v Boukje. Het verslag van de laatste wedstrijd van het vorig seizoen werd nog eens gelezen en van commentaar voorzien. Dit ontlokte bij Eelke de uitspraak: "Het lijkt het Nieuwe Testament wel". Omdat meerdere VETZAVOTTERS aan een (lees)bril toe zijn maar dit nog niet zelf inzien(!) heeft materiaalman Ype al jaren geleden een leesbril aangeschaft. Deze bril gaat bij het lezen van de verslagen gretig van hand tot hand. Volgens Eelke kwam Ype deze avond met een nieuwe bril. Ontkenning bij Ype. "Dan heb je hem zeker voor het eerst in jaren eens schoongemaakt", was het commentaar van Eelke.
ZIEKENBOEG.
Sip de Jong verblijft in Bloemkamp te Bolsward. Het adres van Sip is: Bloemkamp, F. Campuslaan 1, 8701 AK te Bolsward. Sip woont op afdeling Jasmijn, Kamer 23. Afgelopen dinsdag zijn vier VETZAVOTTERS bij Sip op bezoek geweest. Namens VETZAVOT verrasten zij Sip met een fruitmand. Naar omstandigheden gaat het goed met Sip. Het was een gezellig bezoek met soms de "oude" plezierige, humorvolle Sip.
VERJAARDAGEN/JUBILEA.
Verjaardagen: 20 september: Jan Buma, 25 september: Jarig Tjoelker. 48 jaar getrouwd op 23 september: Tjitte en Annie Smits. VETZAVOT wenst alle jubilarissen een fijne dag en nog vele jaren in goede gezondheid toe samen met iedereen die hun lief is.
SPREUK VAN DE WEEK.|
Als je een keuze moet maken en je doet het niet, heb je al een keuze gemaakt.
AFZEGGEN.
Afzeggen graag bij: Jarig, 521800, b.g.g. Bennie, 522357, B.g.g.b.b.: Ype, 06-29561002.