Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 01 april 2016.

WEDSTRIJDNUMMER  26 (863), donderdagavond 31 maart 2016.

Voorafgaande aan de allerlaatste wedstrijd van het seizoen werden veertien spelers en één scheidsrechter  door fotografe en archivaris Jellie Tjoelker op de foto gezet! Nadat deze ceremonie was afgesloten, werd aan de wedstrijd begonnen. In het blauwe team een grote verrassing! Eelke van der Meer maakte voor het eerst dit seizoen deel uit van de blauwe formatie. Als vanouds als keeper. Verder in het blauw: Hendrik, Sietze A., Auke, Wicher, Albert en Jan B. Het witte team werd gevormd door: Bennie, Sietze v.d. W., Jarig, Sytze F., Jan K., Pieter en  zoals zo vaak geleend van het blauwe team: Gerrit. De eerste helft was het witte team sterker. Op de een of andere raadselachtige wijze werd het sterker zijn niet omgezet in doelpunten! Paal , lat, heel  veel  benen van verdedigers en niet in de laatste plaats keeper Eelke stonden succes in de weg.  Ook het blauwe team wist het net niet te vinden, althans niet vanaf de goede zijde. Meestal ontbrak het eindschot aan richtingsgevoel, die enkele keer dat de richting goed was, stond Bennie in de weg. De rust werd bereikt met de stand 0-0. Na de pauze kwam keeper Eelke niet meer terug. Moegestreden na zijn eerste optreden, maakte hij plaats voor Hendrik. Fel werd er de tweede helft om de winst gestreden. Blessures van Jan B., Sytze F. en keeper Hendrik tot gevolg. Gelukkig was de s.r. weer ouderwets op dreef zodat de wedstrijd niet ontspoorde. Met een man minder presteerde het blauwe team beter dan in de eerste helft. Wicher ging spelen als diepe spits. Helaas werd hij niet altijd goed bediend! Hij verspilde heel veel energie aan diepe ballen die uiteindelijk onhaalbaar bleken! Aan de andere kant wist Sytze F. tweemaal te scoren, waarmee hij zijn seizoentotaal bracht op 20!! Vijf minuten voor het einde floot de s.r. en riep de spelers bij zich. Toen de spelers zich rondom hem hadden verzameld begon de s.r. met een gloedvolle redevoering. Namens alle VETZAVOTTERS bedankte hij de man die elke week verslag schrijft op Koudum.nl  en op Facebook en liet lovende woorden gepaard gaan met het aanbieden van een dinerbon!  Hierna vond scheidsrechter de Boer het welletjes voor dit seizoen en stuurde de spelers onder de douche. Weer een seizoen verheven tot geschiedenis!

MAN OF THE MATCH.

De allerlaatste Man of the Match. Ook nu weer benoemd door s.r. de Boer. Na een lange vervelende periode stond hij voor het eerst weer onder de lat! Hij liet zien dat hij het nog niet verleerd was! Toen hij na één helft moe gestreden de arena verliet, had hij geen enkele bal doorgelaten! Dus werd  EELKE van der MEER benoemd tot MAN OF THE MATCH van de laatste wedstrijd van het 32e seizoen!  EELKE: PROFICIAT!!

GELE/RODE KAARTEN.

De enige kaart, een gele,  werd toebedeeld aan, hoe kan het ook anders, Gerrit Hiemstra. Zijn 9e kaart totaal! Omdat, in de ogen van Gerrit, keeper Hendrik te lang nadacht over wie hij de bal zou schenken, nam Gerrit het initiatief dit voor hem te doen! “Bal uit handen van de keeper slaan”, oordeelde de s.r. Gele kaart!

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Tjerk van der Wal.

NAZIT.

Het werd een gezellige laatste nazit. Kantinebaas Feite Roelevink serveerde in een hoog tempo, geholpen door Sietze v.d. Wal, die aan zijn sterk gespeelde wedstrijd enorme dorst had overgehouden. Zelfs Gerrit hielp met serveren! Ook dorst? Geproost werd er op de 68e verjaardag van Auke en de onderhand 93e verjaardag van Sietze Abma! De warme hap liet zich bijzonder smaken. Het leek of de gehaktballen veel groter waren dan anders. Eén VETZAVOTTER sprak zelfs van rollade! Een ander vroeg om een moment stilte voordat de heren de gehakt/rolladebal gingen aanvallen! Het werd al met al een vrolijk boel. Toen de scheidsrechter het tijd vond om zijn bed op te zoeken, hij moest de andere morgen al vroeg weer de lijnen aanbrengen op de voetbalvelden, werd hij spontaan toegezongen door de overgebleven spelers: “YPE BEDANKT, YPE BEDANKT, YPE YPE BEDANKT”!

JAARLIJKSE UITSTAPJE.

Het jaarlijkse uitstapje van VETZAVOT, samen met echtgenotes en/of partners, staat gepland op zaterdag 28 mei a.s.

AANVANG 33e  SEIZOEN.

De eerste wedstrijd in seizoen 33 zal worden gespeeld op donderdagavond 15 september 2016.

SPREUK VAN DE WEEK. 

  Wat voorbij is, is voorbij. Wat nog komen gaat is er nog niet.

©jt