Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 13 december 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 13, donderdagavond 11 december 2014.
5 tegen 5. In deze setting werd o.l.v. s.r. de Boer begonnen aan de 13e wedstrijd van het seizoen. Eelke, Albert, Sietze A., Auke en Gerrit in het blauw namen het op tegen Bennie, Sytze F., Pieter, Sietze W. en Wicher in het wit. De eerste 9 minuten liet de wedstrijd een evenwichtig beeld zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Vanaf minuut 10 werd de strijd iets dynamischer! Gevolg: in de 12e minuut wist Sytze F. de score te openen. 1-0 voor het witte team. Onmiddellijk daarna kreeg Albert 2 enorme kansen om voor blauw te scoren. Zonder succes. Tot aan de rust bleef de stand ongewijzigd, hoewel het witte team met drie aanvallers tegen slechts één verdediger het presteerde om niet te scoren. Na de verkwikkende thee, van Boukje, gingen de blauwen met opgestroopte mouwen en afgezakte kousen op zoek naar een tegentreffer. Toen bleek de kwetsbaarheid van het blauwe team. In hun drang naar voren, werd duidelijk, dat men vergeten was om duidelijke afspraken te hebben gemaakt over wie wanneer waar de verdedigende taken moest vervullen. Gelukkig voor blauw bleek de anders zo trefzekere Pieter deze avond niet in vorm te zijn. Hoeveel kansen Pieter ook kreeg, hij kreeg de bal niet achter Eelke in het doel. Dat lukte wel Sietze van der Wal en Sytze Folkertsma. Bij de stand 2-0 voor wit maakte Wicher hands in het beruchte gebied. Gedecideerd wees de s.r. naar de penaltystip. De oudste speler binnen de lijnen werd belast met de toegekende strafschop. En de, met respect ?oude vos? wist hiermee wel raad. Onberispelijk tekende hij op dat moment voor de 2-1. Uitslag derhalve: 3 tegen 1 voor wit.

MAN OF THE MATCH.
Zoals te doen gebruikelijk benoemt s.r. de Boer iedere wedstrijd een ?Man of the Match? . Tegen zijn beslissing is geen beroep mogelijk, niet schriftelijk, niet mondeling. Toch bestond de schrijver van het verslag van vorige week (voorz. Bennie), de door de s.r. genomen beslissing te negeren en zijn eigen favoriet de titel ?Man of the Match? toe te kennen. De vaste schrijver van Vetzavot-Nieuws zou dit NOOIT durven! Daarom deze week weer de keuze van s.r. de Boer. Voor velen een verrassende keuze. Niet dat aan de kwaliteiten van de speler wordt getwijfeld, in tegendeel, maar de verhouding speler ? s.r. geeft nu niet het idee, dat bedoelde speler ooit voor deze benoeming aan aanmerking zou kunnen komen! U raadt het al: ?Man of the Match? van wedstrijd nr. 13, seizoen 2014-2015: GERRIT HIEMSTRA!

GELE/RODE KAARTEN.
In deze sportieve wedstrijd hield s.r. De Boer de kaarten zoals dat heet: ?Op zak?.

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezigen:  Jan Kaasjager, (workaholic), Tjerk, (blessure), Jan Buma, smoor (verkouden) en Jarig (oogje).

NAZIT.
De nazit verliep ordelijk en rustig, zoals te doen gebruikelijk bij VETZAVOT. De wedstrijd werd nog even geanalyseerd. Hierbij viel op, dat het blauwe team vooral veel last had gehad van het goede keeperswerk van Bennie. Geconcludeerd werd dat de prestatie van Bennie een regelrecht gevolg moest zijn van zijn zomerstage op Terschelling!

OPROEP.
Het is weer de tijd dat we kerstkaarten versturen naar familie, vrienden en kennissen. VETZAVOTTERS: stuur dit jaar ook een kaartje naar ons in Bolsward wonend lid Sip de Jong! Adres: Bloemkamp. F. Campuslaan 1, 8701 AK Bolsward. Afd. Jasmijn, kamer 23.

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.Op 21 december a.s.  hoopt het oudste lid van VETZAVOT, Hendrik de Jong 85 jaar te worden! VETZAVOT wenst Hendrik een hele fijne verjaardag toe en nog vele jaren in goede gezondheid.

SPREUK VAN DE WEEK.
Van R.E. Schreur: Winterpret betekent voor mij: ?Mijn koude vingers onder jou warme trui?.

AFZEGGEN.
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Bennie, 522357. B.g.g.: Ype, 06-29561002.