Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 29 maart 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 27, donderdagavond 27 maart 2014.
De allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2013-2014. Om 21.30 uur bonden 12 mannen de strijd met elkaar aan. Het blauwe team, gesterkt door de overwinning van vorige week, wilde het seizoen positief afsluiten om zo de hele zomer te kunnen genieten van winst in de laatste wedstrijd. Het witte team had uiteraard dezelfde ambitie. Voordat er kon worden afgetrapt vond s.r. de Boer het nodig om de personele bezetting te wijzigen. Tjerk, de witte motor, moest van shirt ruilen met Jan (Finbogarson) Buma. Direct na het eerste fluitsignaal werd het blauwe team op eigen helft vast gezet. Dit leidde niet tot het gewenste resultaat voor de witten. Doelman Eelke wenste niet mee te werken aan een feestje van het witte team. Toen Sietze Abma en Tjerk zich gedurende de wedstrijd met de aanval van blauw gingen bemoeien, werden de rollen omgedraaid. Het leverde twee doelpunten op voor het blauwe team. Sietze Abma was tweemaal trefzeker. Zich al rijk rekenend, trachtte het blauwe team de wedstrijd rustig uit te spelen. Helaas voor hen, gelukkig voor het witte team, dacht Jan Kaasjager daar heel anders over. Hij wist keeper Eelke tweemaal te verschalken. Einduitslag dus 2 tegen 2. Na afloop, uitpuffend in de kleedkamer, bleek dat alle spelers toch wel met deze uitslag konden leven.
GELE/RODE KAARTEN.
Scheidsrechter de Boer floot waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen. Had het iets te maken met de afwezigheid van Gerrit? Niemand had ook maar één aanmerking op zijn leiding! Er kwam dan ook geen kaart aan te pas!! Het past VETZAVOT dan ook om, nu het seizoen is afgelopen, s.r. de Boer hartelijk te bedanken voor zijn wekelijkse optreden! Elke wedstrijd weer werd hij "getest"! Elke wedstrijd weer bleef hij fier overeind!! Elke wedstrijd weer was hij van de partij. Hij mist nooit!!!! HULDE YPE!!!!!!!
AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Bennie en Gerrit. Toen s.r. de Boer, voor aanvang van de wedstrijd, hoorde dat Gerrit Hiemstra de laatste wedstrijd aan zich voorbij  moest laten gaan, merkte hij op: "Dan kan ik wel naar huis gaan! Niks te doen!"

NAZIT.
Hiërarchie bij VETZAVOT. Zoals bij het betaalde voetbal bestaat er bij VETZAVOT ook zoiets als een "pikorde". In de kleedkamer heeft iedereen zijn eigen plekje. Zo ook, na afloop, tijdens de nabetrachting in de kantine. Een niet met name te noemen speler waagde het de zetel van Eelke, aan het hoofd van de tafel, in te nemen. Bij binnentreden van Eelke werd, op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt, dat overtreder onmiddellijk plaats moest maken. 

UITSTAPJE.
Het jaarlijkse uitstapje van VETZAVOT staat dit jaar gepland op:  14 JUNI !

ZIEKENBOEG.
In Bloemkamp te Bolsward verblijft Sip de Jong. Het adres van Bloemkamp: F. Campuslaan 1, 8701 AK te Bolsward. Sip woont op afdeling Jasmijn, kamer 23.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.
9 april a.s. is er feest in huize van der Wal. Betsy en Sietze zijn dan 39 jaar getrouwd. VETZAVOT wenst het jonge paar een hele fijne dag toe.

SPREUK VAN DE WEEK.
Om het hart te laten spreken, moet het verstand soms zwijgen.

START NIEUWE, 31e SEIZOEN, DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014.