Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 24 oktober 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 6, donderdagavond 23 oktober 2014.

HERNIEUWDE KENNISMAKING MET JAN KAASJAGER!

Na vier weken heeft Jan Kaasjager de weg naar Koudum teruggevonden! Tot grote opluchting van het witte team. Of het blauwe team het zo leuk vond?? Zoals gewoonlijk werd de strijd gevoerd tussen 6 blauwen en 5 witten. Tegen de verwachting in kwam het witte team al snel op voorsprong. Sytze Folkertsma knalde een rebound snoeihard achter keeper Eelke van der Meer. Een wereldgoal! Achteraf bleek deze vroege goal fataal voor het blauwe team. Geschrokken van de achterstand vervielen ze in hun oude spelletje om (te) vroeg de achterstand te willen recht zetten. Ondanks een numerieke meerderheid kwamen ze vaak verdedigend een mannetje te kort. Was keeper Eelke, ondank een "minne bulg", niet in een sublieme vorm geweest, de ramp voor het blauwe team zou vele malen groter zijn geweest. Deed het blauwe team dan helemaal niks terug. Oh, zeker wel! Alleen de vizieren stonden niet goed afgesteld. De meeste afgevuurde projectielen belandden over of naast de door keeper Sietze van der Wal verdedigde veste. Mocht er al een verdwaalde kogel trachten het doel te bereiken, wist van der Wal er wel raad mee! Soms ook liet hij het werk over aan paal en/of lat! Toen de goed leidende scheidsrechter de Boer voor het einde van de wedstrijd floot, stond er op het door hem bediende scorebord een stand van 5-1 voor het witte team. Doelpuntenmakers: voor blauw Auke Leenstra en voor wit Sytze Folkertsma, Jan Kaasjager (3X) en Pieter de Jong.

GELE/RODE KAARTEN.
In deze uiterst sportieve wedstrijd toch nog een gele kaart. Natuurlijk was deze weer eens voor G.H. Reden: bij een vrije trap meende G.H. het spel te moeten ophouden door stiekem de bal weg te trappen. Echter, dit was opgemerkt door het scherpe oog van de arbiter.

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezigen:  Bennie Hofman, camping verplichtingen, Tjerk van der Wal???? Dus onwettig afwezig en Wicher van der Wal, met kennisgeving afwezig.

NAZIT.
Enkele nieuwtjes die tijdens de nazit opvielen: LIEFDES FRIKADEL, alleen deze keer voor Eelke! S.r. Ype de Boer verteld het blauwe team wat ze deze avond niet goed deden. Eelke vindt dat de s.r. ondanks zijn voorname taak ?zo gewoon? is gebleven en Jan Buma krijgt de eretitel: HERTOG JAN!

MAN OF THE MATCH.
Deze keer viel die eer te beurt aan T.V ster Sietze van der Wal. Wegens uitzonderlijk sportief gedrag en het assisteren van s.r. de Boer bij  het uitvoeren  van de correcte spelregels, in het bijzonder bij het afstand nemen van vrije trappen!

ZIEKENBOEG.
Sip de Jong verblijft in Bloemkamp te Bolsward. Het adres van Sip is: Bloemkamp, F. Campuslaan 1, 8701 AK te Bolsward. Sip woont op afd. Jasmijn, kamer 23.

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
Op 26 oktober zijn Pieter en Cilia de Jong  42 jaar getrouwd!! Wij, alle VETZAVOTTERS, wensen Cilia en Pieter een fijne dag toe en spreken de hoop uit dat zij nog heel veel jaren samen mogen blijven, met al hun geliefden en VETZAVOT natuurlijk!

SPREUK VAN DE WEEK.
Wat wij in het leven het meest nodig hebben, is iemand die ons er toe brengt te doen waartoe wij in staat zijn.

AFZEGGEN.
Afzeggen:  kan (MOET) bij:    Jarig, tel.: 521800. B.g.g. Ype, 06-29561002.