Verenigingen & Stichtingen
 

Geslaagde avonden voor Artiku

Vrijdag 27 en zaterdag 28 februari was het dan zover,uitvoering van het stuk kâlde kak en tatoeaazjes van Carl Slotboom.

Na een woord van welkom werd er uitgelegd waarom dit stuk wordt opgevoerd en niet het verwachte Allo Allo. Na een jaar van ernstige ziekte hebben we afscheid moeten nemen van onze voorzitter,speler en vertaler Wybe Leenstra. In overleg met Wybe en de familie is besloten om het door hem in het Frysk vertaalde Allo Allo niet op te voeren.Toen er na een jaar van overslaan toch een stuk zou worden gespeeld is met de leescommissie waar Wybe ook deel van uitmaakte het bovengenoemde stuk uitgezocht. Het werden twee avonden met veel vermaak en hilariteit,er was door de bouwploeg zelfs een heus zwembad gerealiseerd waar veel ge(mis)bruik van werd gemaakt. Na afloop was er op zaterdag live muziek en werd er feest gevierd tot in de kleine uurtjes.

Artiku wil langs deze weg iedereen bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze avonden en hopen dat u er volgend jaar bij bent om het door Wybe fantastisch vertaalde Allo Allo te laten zien.

Tot volgend jaar

Artiku

Kâlde Kak en Tatoeaasje

Na een jaar van afwezigheid kunnen de liefhebbers van de Koudumer toneelvereniging Artiku weer genieten van een uitvoering in de Klink. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 febuari spelen ze het stuk "Kâlde Kak en Tatoeaasje" van Carl Slotboom. Artiku heeft al vaker een stuk van deze schrijver gespeeld en dat zorgde vaak voor een hilarische avond. Ook nu belooft het een avond te worden waarbij de lachspieren veelvuldig gebruikt zullen worden. Op zaterdag is er na afloop live muziek, zodat het toneelweekend feestelijk kan worden afgesloten.

De voorverkoop begint op maandag 9 februari bij Boekhandel Muizelaar en Eetcafe Spoorzicht. Wilt u een avondje lachen komt dan naar Artiku.

 

Toneelvereniging Artiku

 

Druk bezig met de voorbereidingen van "it stuk"

Wybe

Do bist net mear werst wiest mar oeral wer''t wy binne.

 

Na een heftig jaar van ziek zijn is Wybe op 37 jarige leeftijd overleden op 23 december.

Wybe was een enthousiaste toneelspeler en een zeer aktieve voorzitter bij Artiku.

Zijn betrokkenheid was zo groot dat Wybe het toneelstuk Allo Allo omzette vanuit het nederlands-engels naar het fries om hier een prachtig jubileumstuk van te maken.

Helaas bleek na 2 maanden oefenen, Wybe een hersentumor te hebben waardoor het toneelstuk niet opgevoerd kon worden.

We hopen Allo Allo ooit te mogen spelen en zullen dan Wybe alias kapitein Bertorelli in ons hart meenemen het podium op.

Wy winskjen Wieke, Yfke, Folkert en famylje in protte sterkte ta.

 

 

21-05-14

Taeke, Tiny en Gerben, 3 jubilarissen bij Artiku.

Vanaf het begin dat er een toneelvereniging in Koudum kwam en er via B.N. spelers gezocht werden zijn deze 3 mensen al aktief bij Artiku. Het is dan ook terecht dat na al die jaren met verschillende mooie rollen, typetjes, taken en prachtige verhalen hier even aandacht voor is.

Taeke Tiny en Gerben van harte gefeliciteerd en bedankt voor alles wat jullie deze afgelopen 25 jaar hebben laten zien en gedaan. We hopen jullie nog vele jaren voor, op of achter het podium mee te maken.

En zoals Jan Arends al schreef " Jimme binne Artiku foar my"

Afgelasting

Wegens omstandigheden gaat de jubileumuitvoering ''AlloAllo" van Artiku dit jaar niet door

Britse comedy 'Allo 'Allo.

Op 23/24/25 januari 2014 speelt Toneelvereniging Artiku ter gelegenheid van het 25- jarig bestaan, de Fryske première van de beroemde Britse comedy 'Allo 'Allo.

Het verhaal speelt zich af in het door oorlog verscheurde Frankrijk, waar café-eigenaar René het kostbare schilderij van de "Knoffele Madonna mei de grutte Joekels" moet verbergen voor de Duitsers en Herr Flick van de Gestapo.

Alle personages uit de serie komen, onder regie van Jan Arendz en assistent Lucas Hoogkamp, voorbij. Een knaller van een toneelstuk en daarmee gegarandeerd een gezellige avond. Vanwege het jubileum pakt Artiku groots uit en zijn er 3 speelavonden. Voor deze avonden zijn er, tegen de voorverkoopprijs van 7.50 euro, tegoedbonnen te koop bij Boekhandel Muizelaar.

Deze bonnen kunnen aan de kassa van een gekozen avond ingeleverd worden voor een entreebewijs.