Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 22 november 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 10, donderdagavond 20 november 2014.
Je hebt soms van die dagen dat bijna alles je tegen zit. Je begint met de beste bedoelingen, maar wat je ook doet, het gaat niet zoals jij je had voorgesteld. Zo?n avond hadden de spelers van het blauwe team van VETZAVOT. Zij mochten de tiende wedstrijd van het seizoen starten met 6 spelers tegen 5 spelers van het witte team. Op papier leek het gemakkelijk te moeten kunnen. Met keeper Eelke, en de veldspelers Sietze Abma, Albert, Jan Buma, Auke en Gerrit moest het een makkie worden tegen keeper Sietze v.d. Wal en de spelers Sytze Folkertsma, Pieter de Jong, Jarig en gastspeler Wicher v.d. Wal (geleend van blauw). Vanaf het begin kwam de stugge, hechte verdediging van het witte team onder hevig spervuur te liggen. Er werden meerdere malen loeiharde kogels verzonden adres de doelwachter van het witte team, dat hij zich soms genoodzaakt zag zijn veste te verlaten om lichamelijk onheil te voorkomen. De stormloop van de blauwen had, wat ze ook probeerden, niet het gewenste resultaat. In tegendeel zelfs. Slechts een kanonskogel kreeg het predicaat GOAL!  Door koel en berekenend te blijven spelen, kregen de witten prima kansen en hoe sneu ook voor het blauwe team, ze werden nog verzilverd ook! De rest testte slechts het doelframe, plafond en muren van de sporthal. De tweede goal van het blauwe team kwam overigens tot stand na een aanval over veel schijven, perfect uitgevoerd. De al de gehele avond vrij staande Albert werd voor de verandering eens in het spel betrokken en wist wel raad met de hem geboden kans. Hij maakte de aansluitende 3-2 en hield daarmee de blauwe hoop op meer levend. Gelukkig voor het witte team bleef het bij die ene goede aanval. Na de 4-2 was de weerstand van de blauwen totaal gebroken en werd de wedstrijd zonder nog te scoren uitgespeeld. Voor wit werden de goals gemaakt door Pieter de Jong (2X) en Wicher v.d. Wal (2X). De goals voor het blauwe team werden gemaakt door: Sietze Abma en Albert.

MAN OF THE MATCH.
S.r. de Boer was het er unaniem met zichzelf eens dat de titel ?Man of the Match? deze keer toekwam aan PIETER DE JONG. Pieter begon pas op zijn 64e levensjaar met voetballen. In de zes jaar dat hij nu speelt bij VETZAVOT heeft hij een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt! Bijna elke wedstrijd pikt Pieter wel een goaltje mee. Deze avond maakte hij zelfs een doelpunt, voor het eerst, met zijn linker! PIETER, proficiat!

GELE/RODE KAARTEN.
S.r. de Boer kon de wedstrijd eindigen zonder kaarten. Hij beweerde:?Ik hie ze ûnder it plak?.

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezigen: Tjerk van de Wal, Jan Kaasjager en Bennie Hofman. Tijdens de nazit: VERRASSING: Tjerk van der Wal duikt plotseling op! Hij beweerde bij hoog en bij laag dat hij de volgende wedstrijd weer eens komt meedoen! Mocht hij toch verstek laten gaan, gaat hij de vertering tijdens de nazit van ALLE VETZAVOTTERS afrekenen!!!!!!!!!!!

NAZIT.
Ook deze week een nazit zonder Boukje. Feite Roelevink viel de onuitsprekelijke eer te beurt om de VETZAVOTTERS te mogen voorzien van een natje en een droogje. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Als tegenprestatie heeft Feite een testmatch aangeboden gekregen, met de optie om eventueel te mogen toetreden tot de gelederen van VETZAVOT. Eelke werd nog geluk gewenst met zijn verjaardag en met het terugvinden van zijn gehoorhulpje (vuilcontainer).  Tijdens het nuttigen van een warm hapje bleek maar weer dat het binnen en zelfs buiten de lijnen maar niet wil boteren tussen G.H. en de s.r. Bij het proeven van diverse snacks bij de buren werd G.H. beticht van ?proletarisch fretten?!

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
Op 28 november hoopt ons voormalig lid Enne de Vries 77 jaar te worden! VETZAVOT wenst hem een fijne dag toe en nog heel veel gelukkige jaren.

SPREUK VAN DE WEEK.
Het geluk is niet door de lucht te vliegen of over water te lopen, maar te wandelen op aarde.

AFZEGGEN.
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Jarig, tel.: 521800. B.g.g.: Bennie, 522357. B.g.g.b.b.: Ype, 06-29561002.