Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 18 oktober 2014.

WEDSTRIJD NUMMER 5, donderdagavond 16 oktober 2014.

WITTE TEAM AFGEDROOGD!!
Een memorabele voetbalavond! Het blauwe team voor het eerst sinds lange tijd overwinnaar! En hoe! Omdat er al weer 3 spelers verstek (moesten?) laten gaan, werd er afgetrapt met 6 spelers voor het blauwe team en 5 voor het witte team. Meteen vanaf de aftrap werd er al gescoord. Voor het witte team. Pieter de Jong bracht Gerrit Hiemstra dusdanig in de problemen, dat hij niets beters wist te doen dan op zijn eigen doelman terug te spelen. En dat ging helemaal mis. Doelpunt voor het witte team. Geenszins aangeslagen gingen de blauwen opnieuw van start. In tegenstelling tot alle andere wedstrijden hanteerden de blauwen nu een geheel andere strijdwijze. Het "kick and run" werd gewijzigd in "tikkie takkie"! Hierop moesten de witten het antwoord schuldig blijven. Met de regelmaat van de klok werd er door het blauwe team gescoord. Zo nu en dan mocht het witte team iets terugdoen, zodat zij toch de spreekwoordelijk eer gered zagen. Eigenlijk een waardeloze pleister op de wonde! Het witte team werd al afgedroogd voor er überhaupt gedoucht was!!! Ze kwamen zogezegd van een koude kermis thuis. Ondanks de steun van Jan Buma van de "blauwen", s.r. de Boer had hem veroordeeld om met wit mee te spelen, moesten de witten het hoofd buigen. Na afloop, in de gezamenlijke kleedkamer, bedrukte witte koppies en uitgelaten blauwe, van euforie stralende gezichten! Doelpuntenmakers: voor het blauwe team: Sietze Abma (2X), Albert Fekken (2X) en Auke Leenstra, GERRIT HIEMSTRA en Wicher van der Wal ieder één maal. Voor het witte team scoorden: GERRIT HIEMSTRA (in eigen doel), Jan Buma en Pieter de Jong.

GELE/RODE KAARTEN.
Scheidsrechter de Boer achtte het niet nodig om deze wedstrijd een kaart, welke kleur dan ook, uit zijn achterzak tevoorschijn te toveren. Slecht één keer, G.H. provoceerde, ging de hand richting..............,uiteindelijk toch maar niet!

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezigen:  Jan Kaasjager ( nog steeds niet opgespoord), Tjerk van der Wal ( de hard werkende ambtenaar na een drukke periode met vakantie gestuurd!) en Bennie (Campingbaas, druk, druk).

NAZIT.
De nazit verliep heel erg rustig. Gevolg van de uitslag? Of omdat G.H. zich, zonder af te melden bij de s.r., verstek liet gaan? Enig vermeldenswaardig feit: nu Boukje de "frikadel LIEFDE" aan het keuzemenu heeft  toegevoegd, er steeds meer VETZAVOTTERS hun gebruikelijk snack verruilen voor de "LEIFDESFRIKADEL"!!

MAN OF THE MATCH.
Na driemaal s.r. de Boer en één maal Eelke van der Meer werd, tot ieders verbazing, GERRIT HIEMSTRA uitgeroepen tot "Man of the Match"! Gevraagd naar het waarom van deze uitverkiezing antwoordde s.r. de Boer: "Soms moet je spelers tot de orde roepen door ze te belonen in plaats van te beboeten met een kaart!"

ZIEKENBOEG.
Sip de Jong verblijft in Bloemkamp te Bolsward. Het adres van Sip is: Bloemkamp, F. Campuslaan 1, 8701 AK te Bolsward. Sip woont op afd. Jasmijn, kamer 23..

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
Op 26 oktober zijn Pieter en Cilia de Jong  42 jaar getrouwd!! Wij, alle VETZAVOTTERS, wensen Cilia en Pieter een fijne dag toe en spreken de hoop uit dat zij nog heel veel jaren samen mogen blijven, met allen die hen lief zijn en VETZAVOT natuurlijk!

SPREUK VAN DE WEEK.
Er zijn twee mensen nodig om de waarheid te spreken: één om te spreken en de ander om te luisteren.

AFZEGGEN.
Afmelden voor een wedstrijd:  Dit kan (MOET) bij: Jarig, tel.: 521800. B.g.g. Ype, 06-29561002.