Verenigingen & Stichtingen
 

VORIGE PAGINA

Vetzavot nieuws.
Koudum, 21 november 2015. WEDSTRIJDNUMMER 10, donderdagavond 19 november 2015.
Slechts tien spelers hadden de moeite genomen om de reis naar de sporthal te ondernemen om een wedstrijdje zaalvoetbal te spelen. Vijf spelers in een wit shirt (DBB) en vijf in het blauw (BFC). Door het ontbreken van de gelegenheidsdoelman van BFC, Hendrik, werd Sietse v.d. Wal door s.r. de Boer gebombardeerd als keeper van BFC. Ter compensatie moest Jan Buma, overigens geheel vrijwillig en op eigen verzoek, meespelen met DBB. Deze omzettingen hadden tot gevolg dat er een gelijkopgaande strijd ontstond. Beide teams waren volkomen aan elkaar gewaagd! Beide goalies leken niet te passeren. Hoewel beide teams in aantal op gelijke sterkte waren, had BFC naar het leek toch een speler meer. Geleende en gelegenheidsdoelman Sietse ging vaak op avontuur als vijfde veldspeler. Van deze situatie wisten de mannen van DBB niet te profiteren. Bovendien kreeg BFC een supporter langs de lijn. De naamgever van BFC, Mister Black Feather himzelf, Eelke van der Meer kwam een kijkje nemen naar de verrichtingen van VETZAVOT! Zijn aanwijzingen en aanmoedigingen hadden uiteindelijk niet het gewenste effect. Zijn BFC verloor de wedstrijd met 2-1. Voor BFC scoorde Wicher het enige doelpunt, voor DBB waren Jarig en Sytze Folkertsma doeltreffend.
DE BAL.
Bij navraag blijkt, dat de meeste VETZAVOTTERS nog steeds niet erg gelukkig zijn met de nieuwe bal. Toch verstomd het verbaal protest. Tijdens de wedstrijd hoor je zelfs Auke niet meer. Na de wedstrijd laait het protest wel iets op, doch s.r. de Boer laat zich tot op heden niet vermurwen! Hij blijft bij de fatsalbal. Zijn enig commentaar op kritiek betreffende de bal: jimme kinne net foutbalje!
MAN OF THE MATCH.
Elke week is het voor de redactie van VETZAVOT-nieuws weer een verrassing, wie wordt Man of the Match? Zo ook deze avond. Zou het Jan Buma worden voor zijn tomeloze inzet  als gastspeler van DBB, zou het Jarig zijn? Hij maakte een prachtig doelpunt. Twee mensen vielen bij voorbaat al af. Wegens het oplopen van een kaart! Zou het Wicher worden als spelverdeler van BFC? Of Sytze Folkertsma? Voor zijn inzet en onnavolgbare dribbels? Of Albert, die heel vaak vrijstaat, maar meestal over het hoofd wordt gezien? Of toch Auke, voor zijn niet aflatend stoorwerk op het middenveld? Of Bennie of Sietse v.d. W. voor geweldig keeperswerk? Gelukkig is er dan altijd s.r. de Boer die in zijn onmetelijke wijsheid hierover beslist!! Deze avond benoemde hij tot Man of the Match: SIETSE van der WAL!!! Proficiat Sietse!
GELE/RODE KAARTEN.
Twee deelnemers aan de wedstrijd hebben iets gedaan aan hun reputatie. De scheidsrechter als het gaat om gezag en het uitdelen van kaarten. En, de grootverdiener in kaarten! Maar liefst vier kaarten werden getoond! Er was een kaart beschikbaar voor Pieter de Jong. Volgens het wedstrijdformulier wegens het wegtrappen van de bal na het niet snel genoeg opvolgen van de aanwijzing van de s.r. De andere kaarten waren voor de man die te boek staat als grootverdiener van kaarten!  In voorgaande seizoenen steeds koploper in het scoren van gele als wel rode kaarten! Dit seizoen stond zijn teller na 9 wedstrijden nog steeds op nul! Na deze avond weer koploper! Een gele kaart voor het bedreigen van de s.r.!!! En een gele kaart voor het vasthouden van een tegenspeler. Twee maal geel is rood! Dus moest de boosdoener twee minuten op het strafbankje! Om privacy redenen houden we zijn naam geheim!!
AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Eelke, Tsjerk, Jan Kaasjager, Hendrik en Sietze Abma.
NAZIT.
Vroeger had je op de zondagmiddag, na het nieuws van 13.00 uur, het radioprogramma: De toestand in de wereld, besproken door Meester G.B.J. Hilterman. VETZAVOT heeft zijn eigen G.B.J. Hilterman. Waar G.B.J. er tien minuten over deed, doet onze eigen G.B.J., Eelke van der Meer, er maar twee minuten over om zijn kijk op de toestand in de wereld aan ons uit te leggen. Vluchtelingen en aanslagen, E.V.D.M. geeft in niet mis te verstane bewoordingen zijn visie! In onparlementaire taal!! Mede door de aanwezigheid van Eelke werd het weer een ouderwetse nazit, waaraan Jantina, zij mocht voor de eerste keer VETZAVOT bedienen, een niet onbelangrijke, uitstekende bijdrage leverde!!
S.R. DE BOER OP OMROP FRYSLAN!
Rectificatie: s.r. de Boer won vorige week geen wekkerradio, maar een WEKKER! Geleverd commentaar van de overige VETZAVOTTERS laten we maar achterwege. Het laat zich gemakkelijk raden!
VERJAARDAGEN EN/OF JUBILEA.
Dit jaar nog drie memorabele data. 11, 26 en 31 december! Hierover later meer.
SPREUK VAN DE WEEK.
Een scheidsrechter die denkt ALTIJD GELIJK te hebben, heeft alvast ONGELIJK  wat dat betreft!!!