Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws

Koudum, 03 oktober 2015.

WEDSTRIJDNUMMER 3, donderdagavond 01 oktober 2015.

Lang was het spannend voor debutant Hendrik Kamstra: speel ik voor BFC of DBB? Mag ik een blauw shirt aan of wit? Na telling en hertelling kwam de volgende opstelling uit de hoge hoed van s.r. de Boer. VERRASSING: Hendrik in het zwart als keeper van BFC! Samen met Sietze Abma, Auke, Jan Buma, Wicher en Albert mocht hij proberen DBB te bestrijden. DBB met Bennie, Jan Kaasjager, Sytze Folkertsma, gastspeler Gerrit Hiemstra, Pieter en Jarig. Al heel snel kwam DBB op voorsprong dankzij: gast Gerrit Hiemstra! Bij BFC dacht men kennelijk dat Gerrit, normaal hun medespeler, hen wel zou sparen. In tegendeel dus.  Gerrit: wiens brood men eet, diens woord men spreekt! Binnen de witte lijnen waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Lange tijd gaf het scorebord een stand in het voordeel van DBB aan. De mannen van Bennie speelden wat zorgvuldiger. Met zorgvuldig combinatiespel wisten zij, wanneer Sietze A. zich naar voren waagde, de nieuwe doelman van BFC kansloos te laten.  Zij liepen uit naar 4-1 en 5-2!  Tegen het einde van de wedstrijd, toen DBB enige omzettingen had doorgevoerd, kwam de spanning in de wedstrijd geheel terug. BFC wist in de laatste minuten nog tweemaal te scoren! Had gastspeler Gerrit wat minder op de klok gelet bij het nemen van vrije trappen, wellicht hadden de mannen van BFC nog gelijk gemaakt! Einduitslag: 5-4 voor DBB. Doelpuntenmakers voor BFC:  Sietze Abma (3X!) en Jan Buma. De doelpuntenmakers voor DBB: Gerrit Hiemstra, Jan Kaasjager (2X), Pieter de Jong en Jarig.

MAN OF THE MATCH.

Nog steeds onder de grootst mogelijke geheimhouding krijgt schrijver dezes de naam toegespeeld van de Man of the Match. De uitverkorene moet tot zaterdag wachten om via Koudum.nl of tot afloop van de volgende wedstrijd als de internet versie uitgeprint, met leesbril, wordt aangeboden tijdens de nazit. Internetlezers, hier de primeur: Man of the Match: Sietze Abma!  Sietze: geluk gewenst met deze bijzondere inderscheiding!!

GELE/RODE KAARTEN.

Na zijn bezoek aan Rotterdam op woensdag was scheidsrechter de Boer kennelijk in een zeer goede bui. Met soms troostende, soms vermanende, soms dreigende woorden en/of gebaren wist hij deze wedstrijd te leiden zonder kaarten uit te delen!!!  Een enkele criticaster meende dat hij ze per vergissing thuis had laten liggen.
AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Tsjerk ,  Eelke en Sietse van der Wal.

NAZIT.
In het verslag hebt U kunnen lezen, dat Hendrik Kamstra heeft getekend (voor onbepaalde tijd)  bij VETZAVOT! Tijdens de wedstrijd en bij de nazit heeft Hendrik veel opgestoken over de rites en gewoontes binnen de gelederen van VETZAVOT. Vooralsnog bleef debutantenbier uit, maar aangenomen wordt , dat er zich nog genoeg gelegenheden zullen voordoen dit te herstellen. Uiteraard werd het wedstrijdverloop nog eens onder de loep gelegd! Vooral Gerrit was onderwerp van gesprek en dan met name zijn openingsgoal! Gewend aan zijn blauwe tenue, moest men bij BFC wennen aan de outfit van Gerrit.  Sietze A.: met wit haar, wit shirt, witte broek, voor deze gelegenheid met witte sokken en ook nog eens witte schoenen, als linksachter en bij gelegenheid als linksvoor rennend langs en over de witte zijlijn, ontsnapte hij met de regelmaat van de klok aan de aandacht van BFC!

SIP.

In Bolsward woont ons lid Sip de Jong. Naar omstandigheden gaat het goed met Sip. Een kaartje uit Koudum zal hem zeker goed doen. Het adres van Sip is: Bloemkamp, Afd. Jasmijn, Kamer 8, F. Campuslaan 1, 8701 AK Bolsward.

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.

Deze rubriek komt pas volgende week weer in beeld!

SPREUK VAN DE WEEK. 
Wijsheid is de beloning voor een leven lang luisteren.

AFZEGGEN.
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Jarig, 521800,  B.g.g: Bennie, 522357, b.g.g.b.b.: Ype, 06-29561002.