Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 24 januari 2015.
WEDSTRIJD NUMMER 17, donderdagavond 22 januari 2015. 
Nadat S.r. de Boer de indeling van de teams had vrijgegeven, kon er, zij het, onder protest van het witte team worden afgetrapt. Waarom protest? Omdat er drie blauwen ontbraken, werden er twee spelers van het witte team overgeheveld naar de blauwen. De s.r. koos voor twee spelers die van de laatste tien wedstrijden er respectievelijk 8 en 7 ontbraken en dus kampten met een grote conditionele achterstand en elk wedstrijdritme misten, Jan Kaasjager en Jarig. Omdat er een blauw shirt ontbrak, speelde Jarig in zijn veelkleurig overhemd. Dit ontlokte Sytze F. de opmerking: "Oh, er speelt ook een toeschouwer mee!" En, zoals bijna elke wedstrijd dit seizoen, mocht het blauwe team met één speler meer van start. De eerste helft gaf, ondanks de numerieke meerderheid van het blauwe team, een gelijk opgaande strijd te zien. In de rust bleek, dat enkele spelers van het witte team maar bleven murmureren over het hun aangedane, vermeende onrecht! Van de tot dan 16 gespeelde wedstrijden had het witte team er 10 gewonnen, waren er 3 gelijke spelen en verloren zij er slechts drie! Van de 10 gewonnen wedstrijden, speelde het witte team er 8 met een man minder! Waar zat dan het probleem? Waren zij op voorhand bang voor een nederlaag? Om aan de onvrede een eind te maken besloot Jarig de opmerking van Sytze F. in de praktijk te brengen en werd de tweede helft daadwerkelijk toeschouwer! Dit bleef voor wat de wedstrijd betreft zonder noemenswaardig gevolg. Het witte team won, omdat het achterin een foutje minder maakte dan het blauwe team en omdat Pieter in het wit speelde! Doelpuntenmakers: Jan K. en Albert voor blauw en Sytze F. en Pieter de Jong (2X) voor wit.

Citaat uit de catechismus van VETZAVOT:
Het doel van VETZAVOT is, om, als veteranen toch nog bezig te blijven met het beoefenen van de voetbalsport in de zaal, om het lichaam en de geest zo lang mogelijk gezond te houden!!!

GELE/RODE KAARTEN.
Omdat Gerrit H. deze wedstrijd aan zich voorbij liet gaan , nam zijn vaste tegenspeler, Pieter de Jong, de honneurs waar. Pieter dacht: "Zonder Gerrit geen kaarten, dat zal niet gebeuren". Dus maakte hij, namens de afwezige Gerrit, opzettelijk hands. Kon s.r. de Boer toch nog een gele kaart uitdelen.

MAN OF THE MATCH.
Hoewel s.r de Boer nooit een motivatie geeft bij zijn aanwijzing van Man of the Match, valt het deze keer licht te raden waarom Bennie Hofman tot Man of the Match werd benoemd. Hij stond deze avond hoogst persoonlijk garant voor de 11e overwinning van het witte team door enkele niet te filmen reddingen!

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezigen:  Auke Leenstra, enkelblessure, Gerrit Hiemstra, griep en Wicher van der Wal, pijnlijke rug.

NAZIT.
Uitspraak s.r. de Boer: "Âs we alline prate oer saken dêr ?t we ferstoan fan ha, binne we gau útpraat." Bedoeld hij de nazit? Jan Kaasjager, lid geworden van VETZAVOT, niet alleen om te voetballen maar ook om de Fryske taal machtig te worden, mocht tijdens de nazit bij het ontbreken van Gerrit H. deze keer naast Eelke plaatsnemen aan de stamtafel. Tot verbazing van iedereen ging Eelke, Fries in hart en nieren, converseren met Jan in het Hollands! Het meest besproken werd het hoogstandje van Pieter. Pieter ving een aangespeelde bal in de lucht op, speelde de bal vervolgens over zichzelf heen, ving hem op voor hij de grond raakte  en volleerde de bal vervolgens over Albert zijn tegenstander heen en bracht zichzelf daarmee in een scoringspositie!

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
Geen verjaardag, geen jubileum, wel een feestje. Op 13 febr. a.s. het jaarlijkse VETZAVOT-feestje.

SPREUK VAN DE WEEK.
Jarig: LEEF vandaag. Morgen is vandaag gisteren, dus alleen nog herinnering. LEEF vandaag. Morgen is vandaag toekomst. En van de toekomst weet je niet wat je kunt, mag of moet verwachten!

AFZEGGEN.
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Jarig, 521800. B.g.g.: Bennie, 522357. B.g.g.b.b: Ype, 06-29561002.