Verenigingen & Stichtingen
 

Vetzavot nieuws.

Koudum, 21 februari 2015.

WEDSTRIJD NUMMER 21, donderdagavond 19 februari 2015.

Daar er voor ons niet gevoetbald werd in de sporthal, waren de doelen nog niet gereed wat al weer het nodige commentaar opleverde aan het adres van de scheidsrechter die in dit verslag dan ook wel genoemd zal worden, zodat hij niet weer teleurgesteld zal zijn dat hij niet in het verslag voorkomt, net als de week ervoor.  In de kleedbox bleek dat de opkomst goed was. Er waren 12 spelers aanwezig. De heer de Boer liep dan ook erg zenuwachtig door de zaal, want hij vond bij deze opkomst het witte team te sterk en besloot dan ook in al zijn wijsheid, dat Albert en Sytze F. van shirt moesten wisselen om wat meer evenwicht te krijgen. Niemand durfde hier dan ook maar wat van te zeggen! Zodoende werd er deze avond gespeeld met voor blauw: Eelke, Jan B., Sytze F., Sietze A., Gerrit en Wicher en voor wit: Bennie, Sietze v.d. W., Jan K., Pieter, Albert en Tjerk. Er werd heel goed gevoetbald en het blauwe team had zowaar de overhand! De ene na de andere aanval werd opgezet en dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Sietze A. die de uitgelopen doelman van het witte team met een lob verraste. De kansen die het witte team toch kreeg werden niet benut. Pieter kon niet loskomen van zijn vaste bewaker (Gerrit) en Jan K. kon zijn niveau niet halen. Wat het witte team betreft mag hij wel weer wat aankomen! Na het genot van de thee wist Sytze F. dan ook op meesterlijke manier de doelman van het witte team tweemaal te verrassen. Dat zo stond na afloop er een stand op het scorebord van 3-0 voor het blauwe team. Een gevolg van de afwezigheid van Jarig dat het blauwe team had gewonnen. Volgens de scheidsrechter gebeurt het vaker dat bij afwezigheid van de witte verdediger het blauwe team wint! Waarvan akte!!!!! Dat de scheidsrechter hem te kort voelt gedaan om niet in het verslag voor te komen, heeft misschien wel te maken met het feit dat hij  de vele overtredingen die er gemaakt worden af doet met een vermanend vingertje (nou, vingertje) in plaats van duidelijker op te treden en de bewuste speler een kaart te tonen.

MAN OF THE MATCH.
De commissie besloot dan ook om Sytze Folkertsma uit te roepen als man van de wedstrijd die zowel voor zijn eigen team als voor het blauwe team geweldig weet te spelen! SYTZE , PROFICIAT!!!!!!!!!!!!!!

GELE/RODE KAARTEN.
Wat een wonder!! S.r. de Boer hield de kaarten op zak!!

AFWEZIGHEIDSREGISTRATIE.
Afwezig: Jarig, niet fit genoeg. Auke, nog tobbend met de naweeën van de blessure en de griep.

NAZIT.
Tijdens de nazit werd er dan ook nog uitvoerig over deze wedstrijd gesproken. 
Bij de bestelling van ons gebruikelijke hapje bleek dat er de vorige week iemand, naar eigen zeggen, misselijk was geworden van een frikadel, maar volgens ingewijden kon dit niet aan de frikadel speciaal hebben gelegen daar hij altijd met liefde wordt geserveerd. Helaas wilde deze persoon nu niet meer een frikadel, doch wel de liefde!

VERJAARDAGEN/OF JUBILEA.
Nog steeds geen verjaardag of jubileum in zicht.

SPREUK VAN DE WEEK.
Haast dient meestal om minuten op te sporen nadat uren verloren zijn gegaan.

AFZEGGEN. 
Afzeggen:  kan (MOET) bij: Jarig, 521800,  B.g.g: Bennie, 522357, b.g.g.b.b.: Ype, 06-29561002.

Verslaggever van wedstrijd nummer 21: BENNIE HOFMAN.