Nieuws & Activiteiten
 

Intocht Sint Nicolaas 2005

Sint en zijn twee overgebleven Pieten zijn duidelijk opgelucht als ze Harry zien staan op de kade.

Verleden week hebben we kunnen zien dat twee hele hoge Pieten, Wegwijs en Hoofd, de intocht in Sneek bijna in de war stuurden. Vandaag in Koudum ging het ook alweer bijna mis. Op twee na zaten alle Pieten in de verkeerde boot, gelukkig kwamen ze allemaal nog net op tijd in Koudum aan.

Eenmaal aan de wal  kwam het allemaal weer goed want Harry Amsterdam greep spontaan in en begeleide het gezelschap met strakke hand bij de wandeling door Koudum naar de Klink. Zonder Harry als wegwijzer zou de tocht waarschijnlijk helemaal in de soep lopen want de meeste Pieten doen alleen waar ze zelf zin in hebben, ze lopen alle kanten uit, enkelen lagen zelfs te slapen in de winkels. Hoe dat nou weer kwam heeft de Sint uitgelegd, het gebouw dat ze dachten te kunnen gebruiken als het grote Pietenhuis was afgebroken. Een van de Pieten had de beddenwinkel uitgekozen, dat was dan wel weer slim.

Dansen en zingen kunnen ze ook die Pieten, dat hebben we kunnen zien bij het optreden van Kokikoo op het Frieslandplein.

Harry dirigeert de muziepieten en krijgt van Sint een complimentje. Een onwillige Piet krijgt een standje waarschijnlijk omdat hij te pas en te onpas dames knuffelde.