Nieuws & Activiteiten
 

MFA Koudum (binnen en buiten)

MFA Koudum staat voor Multi Functionele Accommodatie.

Het is een bekend verschijnsel dat de kleinere kernen op het platteland kampen met een neerwaartse spiraal van teruglopen van inwoner tal en vervolgens verdwijnen van voorzieningen hetgeen weer meer inwoners tot grotere plaatsen doet verkiezen etc. etc.

 

Wat er overblijft zijn slaap gemeenten waar slechts wat forenzen overblijven en vooral gepensioneerden van de rust genieten.

In meer en mindere mate wordt er het een en ander ondernomen om deze spiraal te onderbreken.

 

Samen werking en efficiency zijn de toverwoorden en in Koudum zijn een aantal instanties tot elkaar gekomen en werd de ontwikkeling van de MFA een feit.

 

Het volgende feit is dat een en ander er al geruime tijd glas en water dicht bij staat en er van afbouw fase gesproken kan worden.

Dat prikkelt de nieuwsgierigheid en onderstaand vind u dan en "sneak preview" van het gebouw op 13 januari en 22 april 2005.

 

Volg deze link voor onze bijdrages van afgelopen jaar >>

Zoals men kan zien vordert het al aardig.

De Buitenkant en de hoofdingang
De trap naar de 1ste verdieping (RTN)

Multi functioneel wil dus zeggen dat er meer als alleen een school komt ook voor de bibliotheek kunnen de inwoners van Koudum hier over een poosje terecht

De bibliotheek

Het Bogerman realiseert hier ter vervanging van de huidige accomodatie het nieuwe school gebouw.

Een leslokaal op de 1e verdieping en de grotetrap

Ook de lokale radio en televisie RTN maakt gebruik van de MFA. Een TV en radio studio, regie ruimtes, kantoor en les faciliteit. Verder zullen zoals op oudejaarsdag 2004 TV uitzendingen van uit de Klink kunnen worden verzorgd.

De RTN studio

De beginnende en wat meer gevorderde Koudummer bands kunnen onder de de vleugels van de muziekschool, onder de grond oefenen en hoeven zich niets van de buren aan te trekken.

De popbunker

De techniek lijkt helemaal op de jaren 2000+ te zijn toe gerust. 

Een detail van de geïnstalleerde bekabeling