Nieuws & Activiteiten
 
KijMaf in actie

Vrijdag 12 mei vond in jeugd centrum ‘Het Bolwerk’ in Sneek de finale van de CvK bandcontest plaats. In drie voor rondes, waarvan een op 2 April in de Klink,  hebben 6 bands zich geplaatst voor de finale. Van de deelnemende bands komt KijMaf uit Koudum en oefent Backpain hier in de pop bunker beide onder leiding van Tjeerd Idema.

Funktion, Str-8, Kijmaf, Backpain, The Shrimps en Cockshot streden om de eer en uiteindelijk werd door de jury Cockshot als winnaar uitgeroepen vanwege hun act en zelf geschreven nummers.

Backpain werd tweede en The schrimps derde.

In de maand mei krijgen de bands allemaal een workshop bandcoaching en songwriting aangeboden door het Centrum voor de Kunsten. Cockshot verzorgt een optreden op het grote podium van de marktstraat  tijdens Út Sneek 10 juni a.s. Tijdens de finale is van alle bands een live registratie gemaakt door studio landscape en de 3 beste bands mogen in deze studio ook nog eens een dag opnames maken.


Arko en Jorrit van KijMaf

Zo kon het gebeuren dat de beide bands uit Koudum, Kijmaf en Backpain, zich op zaterdag morgen onder begeleiding van hun eigen muziek van de avond er voor in de muziek school in Sneek meldden voor de workshop
 

Backpain

Het Centrum voor de Kunsten Sneek – Wymbritseradiel – Boarnsterhim organiseert dit jaar voor het eerst de CvK bandcontest. Doelstelling van de CvK bandcontest is muzikanten uit het reguliere voortgezet en middelbare beroepsonderwijs te bereiken en te enthousiasmeren door ze op professionele wijze te laten deelnemen aan een contest en te ondersteunen middels bandcoaching, songwriting en audio-visuele media.

Lisette, Femke, Ilse en Kars
Lisette, Femke, Ilse en Kars