Nieuws & Activiteiten
 

foto's Sjoerd van der Veen

 

foto's survival april 2009

foto's Gerrit de Jong

 
 

Night Of The Beantsjes

Foto's: Elzert Bonnema

 
 
 

Ringsteekvaren

Ringsteekvaren

Dit nieuwe onderdeel van de feestweek trok naast een volle deelnemerslijst ook veel toeschouwers. Voor de kanoduo's  moet onze haven er hebben uitgezien als een arena! Hierin moesten zij een parcours in een zo snel mogelijke tijd afleggen en daarbij en passant ook nog even vijf ringen steken.
Uiteraard gebeurt er in het heetst van de strijd wel eens wat. Zo verloor een van de deelnemers bij een 'ringpunt' zijn peddel. Een behulpzame toeschouwster probeerde deze weer op het droge te krijgen, maar kon vervolgens ternauwernood aan een nat pak ontkomen. Hilariteit alom toen de combinatie Henk Haytema/Victor IJsendoorn het keerpunt te fanatiek wilden nemen en daardoor in het water kukelden. Hiermee verdienden zij de pechprijs.
De prijs voor de leukst geklede volwassen ging naar Richard Peterson en Hans Dijkstra. Ook zij hebben de finisch niet gehaald, maar dat verbaasde niemand, getuige de foto's! De winnaars tenslotte: Jelle vd Velde en Henk de Vries en bij de kinderen Bouke vd Goot met Bjorn de Jong. Leukst verklede kinderen waren Jildou en Anneke Heida.

Foto's Sjoerd van der Veen

 

Kindermiddag

Zoals gebruikelijk is tijdens de feestweek de woensdagmiddag kindermiddag. De organisatie had deze keer weer flink uitgepakt en voor alle leeftijden was er iets te doen. Absolute topper was het tobbedansen, waarbij twee kinderen tegen elkaar mochten strijden en degene die als eerste de bel liet luiden als winnaar werd aangewezen. Traditie is ook dat alle kinderen na afloop kaartjes mochten halen voor twee ritten in de zweef of draaimolen en twee oliebollen.

Foto's Sjoerd van der Veen

Playbackshow

Donderdagavond betekent Playbackshowavond en de grote zaal van De Klink was weer bomvol. Maar wat wil je met een line-up met namen als Kate Perry, Nina Hagen, Kelly Clarkson en Enrique Iglesias. Ook de landelijke sterren ontbraken niet met de cast van Simmer 2000, André van Duin en Lisa! En alsof dat nog niet genoeg was, kwamen De Toppers ook nog acte de precense geven. Gelukkig had de organisatie voor een goede beveiliging gezorgd om de fotografen en journalisten van diverse rioolbladen te weren. Er deden zich dan ook geen noemenswaardige incidenten voor.
De juryleden van dit jaar - Joke de Witte, Henk Peter van der Molen en Ypie Semplonius - hadden een zware dobber om de winnaars uit deze sterrenreeks aan te wijzen, maar kwamen er na lang berraad toch uit:


tot 11 jaar: 1e prijs Jolanda de Hoop, 2e prijs Kim Faber en Aukje Feenstra, 3e prijs Niels Jaarsma, Steffen Haytema, Wiebe Feenstra en Marc Faber
11-14 jaar 1e prijs Manja Hoekstra, 2e prijs Miranda Wiersma, 3e prijs Rosanne Zeldenrust

Foto's: Sjoerd van der Veen

Gerda Verburg: “Koudum is een topdorp”

  Autostuntshow

  Foto's: Thomas van der Goot

  De optocht

  Namens de redactie van Koudum.nl hulde aan alle bouwers en figuranten van de wagens. De creativiteit en het enthousiasmse spatten er vanaf! Dankzij hun inzet kreeg de Koudumer feestweek de allure die het verdiend; de optocht is toch de slagroom op het toetje.
  Uit alle deelnemende wagens kozen uiteindelijk zowel de jury als het publiek de wagen van Station de Zwarte Haan als winnaar. Zij ontwierpen een heuse stoomtrein in oude stijl, met een aankleding die het publiek liet wegdromen naar vervlogen tijden.

  Foto's: Sjoerd van der Veen