Nieuws & Activiteiten
 

Waterspektakel.

Hebt u zich al opgegeven?

Voor 24 juli zoeken we nog maar een paar teams, een team bestaat uit 5 personen voor de waterspelen rond de Wyk.

Opgave bij:

Rob Laan : info@winterbergingfriesland.com 06 51 12 63 69 of bij
Gerben Zwerver : gerbenzwerver@me.com 06 24 10 41 11

5 tegen 5

In diverse edities van Bulte Nijs hebt u al kennis kunnen nemen van de aangeklede zomermarkt op dinsdag 24 juli.

Wat houdt die aankleding in?
Vendu Tivoli gaat samenwerken met de markt-commissie Koudum. De bekende Beantsjedei wordt gecombineerd met de marktdag op 24 juli.

Vanaf 11.00 uur de normale markt zoals die ieder jaar zes keer wordt gehouden. Daarnaast is er echter ook een markt met streekproducten, waar u kunt proeven en na goedkeuring eventueel iets kunt meenemen, er is op diverse locaties straattheater met hele leuke professionele acts, en er zijn, ook al weer op verschillende plekken, veel activiteiten voor de jeugd.
Er is een fotopuzzeltocht, ze kunnen beeldhouwen, er is een voorlees/meelees-voorstelling en ze kunnen een workshop bloemschikken volgen.

Dan zijn er vanaf 14.00 uur in de haven allerlei activiteiten, zoals onder andere sloepvaren, waterspelletjes, terras aan het water en muziek.

Om 16.30 uur start het Wykfeest met medewerking van de
mensen van Radio.nl en dat belooft wel heel bijzonder te worden.

Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten, zoals kussengevecht boven de Wyk, touwtrekken van kade naar kade, over het water lopen, roeien aan elastiek, waterballen, paddle op surfplanken, etc.

In een kleine competitie kunnen ploegen worden samengesteld van 5 personen waarbij de organisatie denkt aan wagenbouwploegen, sport- en buurtverenigingen. Dat alles kan worden bekeken vanaf een terras dat speciaal voor deze dag op het water zal worden gebouwd.

24 juli 2012 kan een dag worden om historie mee te schrijven, maar dan moet u wel meedoen! Opgave voor deze knotsgekke avonturen kan alleen in ploegen van 5 personen. Opgeven kan bij Vendu Tivoli:

Rob Laan : rob.laan@online.nl 06 51 12 63 69 of bij
Gerben Zwerver : gerbenzwerver@me.com 06 24 10 41 11

Koudumer Beantsjedei 2012

Niet voor niets worden de inwoners van Koudum in Friesland "Koudumer Beantsjes" genoemd. Van nature zijn bepaalde delen van de Koudumer grond zeer geschikt voor tuinbouw. De oorzaak hiervan moet gezocht worden in een combinatie van de grondsoort en de ligging op een helling, achtergelaten door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd. Langer dan mensenheugenis vinden de Koudumer tuinbouwproducten gretig aftrek omdat ze op een of andere wijze beter smaken. Vooral de malse Koudumer sperziebonen (Beantsjes) zijn zeer geliefd, sinds 2003 hebben ze de status van Erkend Streekproduct.

De Koudumer Beantsjedei 2012 zal gehouden worden op dinsdag 24 juli.

Meer informatie over de Koudumer Beantsjes vindt u hier.

Graag tot ziens dus op dinsdag 24 juli.