Nieuws & Activiteiten
 

Zomermarkten 2015

Op dinsdag 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus organiseert Fresh Events in opdracht van de Ondernemers Vereniging Koudum de Zomermarkten in het centrum van Koudum. De Zomermarktenzullen plaats vinden in de Hoofdstraat, Verlengde Hoofdstraat en het Frieslandplein. De markttijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Of u nu uit bent op koopjes of gewoon een gezellige dag, de Zomermarkt in Koudum centrum is de juiste keuze! Gedurende de dag komt u de meest uiteenlopende artikelen tegen, van gadgets tot Oosterse artikelen en van bijouterie tot kleding voor jong en oud. Dit zeer brede assortiment zal verdeeld worden over de vele kramen.

Onder de deelnemers zijn diverse winkeliers en uiteraard zullen de echte standwerkers ook niet ontbreken! Ook de zoetekauwen onder ons zullen niets tekort komen met een vers gerookte paling, een portie poffertjes of heerlijke Hollandse snacks. Voor de meer exotische hapjes kunt u ook terecht op deze braderie, er zijn onder andere diverse Vietnamese en Surinaamse lekkernijen te verkrijgen.

U ziet het al de Zomermarkt in Koudum centrum mag u niet missen!

Voor een kraam op de Zomermarkt of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fresh Events via telefoonnummer 070-3384400 of emailadres info@freshevents.nl

Een greep uit het assortiment zoals tot nu toe bekend:

Biologische pannenkoeken - Surinaamse hapjes - Bedtextiel - Billy de Clown - Cosmetica - Huidverzorgingsartikelen - Curryworst - Dameskleding - Herenkleding - Kinderkleding - Babykleding - Voetbalshirts - Grote maten dameskleding - Droge worst en spek - Energetix - Fruit - Glaskunst - HARA - Kinderbungee - Draaimolen - Lederwaren - Olijven en tapas - Paling roken - Hollandse snacks - Tassen -  Eendjes vissen - Telefoonaccessoires - Speelgoed - Vietnamese snacks - Home made tosti's - DVD's - Lingerie - Parfum - Woondecoratie - Sieraden - Kunst 

Op 'e Hichte

Daarnaast is het de marktcommissie van de PKN gemeente van Koudum ook deze zomer weer gelukt om voldoende goede gebruikte spullen te verzamelen voor de markten die  plaatsvinden van 10.00 uur t/m 16.00 uur in gebouw Op 'e Hichte te Koudum. Tevens is er koffie, thee en zelfgemaakte lekkernij te verkrijgen. De opbrengst is voor de kerk.

Doopsgezinde kerk

Ook de Doopsgezinde kerk is tijdens de marktdagen geopend.

Op dinsdag 7 en 14 juli komt Klaas Vellinga met een groep bewoners van de Finke die zich de "Swingende kwast"noemen; dit naar aanleiding van het succes van vorig jaar. Ze hebben weer een hele collectie schilderijen gemaakt die tentoongesteld zal gaan worden.

Op dinsdag 21 en 28 juli zijn de fraaie schilderijen van onze dorpsgenoot Thijs Schram in een expositie te bewonderen. Als huisschilder een goede vakman, maar in hem is ook een kunstschilder ontdekt.

Op dinsdag 4 en 11 augustus komt de werkgroep historisch Koudum met een aantal schoolfoto's uit de periode 1938 tot 1982 waarop kinderen van de openbare lagere school uit Koudum staan, voor velen zal dit leuke herinneringen oproepen. Daarnaast zullen we ons best doen om bezoekers van onze kerk gastvrij te ontvangen en voorzien van koffie en thee. Handwerken, loterij, menistenwokkels, trommelkoek, bolchrysanten enz. zullen mede deze dagen opfleuren.