Verenigingen & Stichtingen
 
Agenda,
Vrienden,
Terugblik,

21-03-18

De Avonturen van de Baron van Münchhausen

De Baron van Münchhausen neemt iedereen mee in zijn fantastische avonturen. Zelf gelooft hij er heilig in, maar doet het publiek dat ook? De verhalen van deze bijzondere Baron moét iedereen een keer gehoord hebben. Gespeeld door Frank Belt. De voorstelling is voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Wij zien jullie graag op woensdagmiddag 21 maart om 15.30 uur in de Klink te Koudum. Entree: € 2,00

Four Flutes+ in Molkwerum

Het Friese fluitensemble Four Flutes+ is tien jaar geleden opgericht. De dames bespelen naast 5c-fluiten ook alt-basfluit én piccolo. Het repertoire is veelzijdig: van klassiek tot filmmuziek en alles wat daartussen zit. Een optreden van Four Flutes+ staat garant voor een sprankelend en bijzonder concert.

Mét een gastoptreden van Teunia Stilma en Marije Siemensma! Het concert vindt plaats op zondagmiddag 18 februari 2018 om 15.00 uur in de Lebuïnuskerk te Molkwerum. Entree: € 8,00 incl. een consumptie.

16-11-17

Maak kennis met de schatkamer van Fryslân

Tresoar komt naar de Klink om alle belangstellenden uit Koudum en omstreken een blik in de schatkamer van Fryslân te geven. Tresoar bewaart veel boeken, documenten en kaarten oveer de geschiedenis en cultuur van Fryslân, maar wat zit er nou precies in deze enorme collectie?

In ongeveer anderhalf uur presenteren medewerkers van Tresoar een luchtig programma met:

- een beknopt verhaal over de geschiedenis van Fryslân

- een historisch filmpje uit het Fries film archief (indien beschikbaar)

- een quiz

- een kennismaking met de collecties van Tresoar

Het belooft een hele interessante avond te worden. Wij zien u graag in de Klink!

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door St. Histoarysk Koudum i.s.m. Stichting de Sudwester. Entree € 5,- (incl. 1 consumptie)

De Súdwester, Stifting foar Kultuer en Ferdivedaasje.

 

Met veel plezier bieden wij u het nieuwe programma aan. Ieder jaar probeert De Súdwester zo gevarieerd mogelijk te boeken. En dat is gelukt. Muziek, (kinder) cabaret, toneel, voor alle leeftijden is er wel iets bij. Een aantal voorstellingen vindt plaats in De Klink in Koudum, maar past een andere locatie beter, dan wordt er uitgeweken naar andere plaatsen. Wij heten u dit seizoen graag weer welkom bij onze activiteiten.

De stichting (Stifting foar Kultuer en Ferdivedaasje) heeft tot doel om jaarlijks  een cultureel- en ontspanningsprogramma voor bewoners (en gasten) van "de Kleine Zuidwesthoek" te verzorgen. Daartoe behoren de plaatsen Koudum, Warns, Molkwerum, Hemelum, 't Heidenskip en Stavoren.

Door laagdrempelig, dicht bij huis, in vertrouwde omgeving en regelmatig in eigen taal een breed gevarieerd en kwalitatief goed programma aan te bieden voor nagenoeg alle leeftijdsgroepen, brengt de stichting verschillende cultuurvormen binnen ieders bereik.

Het vermogen van de stichting bestaat uit subsidies, toegangsgelden en eventuele donaties, schenkingen of erfstellingen.

Het programma wordt bekend gemaakt hier op deze site, via de knop "agenda" is het te bekijken.

Het volledige bestuur bestaat momenteel uit zes leden.

Wil je meedoen? 
Voor diegenen die bereid zijn zich in te zetten voor muziek en voorstellingen in de buurt is er een vacature. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden op e-mail adres desudwestercultureel@live.nl.