Verenigingen & Stichtingen
 

2012

Uitslag

Nog even voor de volledigheid de uitslagen van het oliebollen biljarttoernooi 2012.

Vrije Klasse B - Klasse A - Klasse Dames
1 Sietse Abma Willem Zwerver Jan Homsma Ypie Semplonius
2 Roel Faber Wim de Jong Arnold Kotterer Leny Pietersma
3 Lolke Smid Stinky Casper vd Veen Theo Bouma Jitske de Lange
4 Henk Speerstra Martijn van Dijk Anske Schaap Marjo Smid
Totaal winnaar Oliebollentournooi Ypie Semplonius
 

Laatste dag.

Vandaag is al weer de laatste dag van het oliebollen biljart toernooi. De koffie en snert staan klaar, het biljart is op temperatuur de keuen zijn geslepen de ballen gepoetst, kortom het belooft weer een prachtige dag te worden.
Iedereen is van harte welkom en bij deze dus uitgenodigd langs te komen om de geweldige sfeer te proeven op dit toernooi.


Voor meer foto's kijk op onderstaande link.
https://picasaweb.google.com/102535073935508442645

 

Het toernooi is los.

De voorbereidingen zijn gedaan, dus vanmorgen kon het oliebollen biljart toernooi worden geopend om kwart over negen met een opening speech van de organisatie en om half tien de eerste wedstrijd, één van de vele die de komende dagen zullen volgen. 

Willemke maakt weer een foto reportage van dit toernooi, dus blijf ook haar pagina volgen voor haar beeld verslag.

Klink hier voor haar pagina.

Oliebollen biljarttoernooi 2012.

Nog even en dan barst HET biljart toernooi van het jaar weer los. Een totaal van 98 mannen en vrouwen strijden om de oliebol van het jaar, iedereen haalt alles uit de kast om deze prijs binnen te slepen, gelukkig is er inmiddels een fantastische organisatie die loopt als een zonnetje met een ijzersterk reglement wat afsluit met de kern van het toernooi "Een gezellig maar vooral sportief toernooi toegewenst".

Om een klein beetje in de sfeer te komen.

Spelers Oliebollentournooi 2012

Wedstrijdschema Oliebollentournooi 2012

 

Wanneer moet je spelen?

Elke speler komt de donderdag’s 1 en misschien wel 2 keer aan de beurt.
Een aantal spelers komt helaas op de vrijdag niet aan spelen toe.
Dit is inharent aan het opgestelde schema. Wij hopen dat die spelers begrip hebben voor deze situatie.

De Wedstrijdleiding.

Reglementen Koudumer Oliebollen Biljarttoernooi 2012

01 Er wordt gespeeld volgens de officiële Koudumer Biljartregels.

02 De Biljartvorm, die er gespeeld wordt heet Libre.

03 Er wordt gespeeld in 4 verschillende klassen.

        -    A Poule ( vanaf 19 carambole’s en hoger )
        -    B Poule ( tot 19 carambole’s )
        -    Dames Klasse
        -    Vrije Klasse
In elke klasse zijn schitterende prijzen te winnen.

04 Elke wedstrijd duurt maximaal 25 minuten tot een maximum van 20 beurten. Bij het behalen van het gespeelde gemiddelde in de A Poule, B Poule en de Dames Klasse binnen de 20 beurten en de tijd is nog niet verstreken, dient de tegenstander af te stoten. Wanneer dit niet het geval is, volgt de gelijkmakende beurt. Geen afstoot. In de vrije klasse geldt precies hetzelfde. Tijd verstreken en geen 20 beurten tegenstander gelijkmakende beurt, dus geen afstoot. Bij 20 beurten binnen de gestelde tijd tegenstander wel afstoot.

05 In de vrije klasse wordt de 1e partij zonder gemiddelde gespeeld. Degene met de meeste punten wint de wedstrijd. Na de 1e wedstrijd krijgt een ieder een gemiddelde op basis van de 1e wedstrijd. Dit gemiddelde kan elke wedstrijd aangepast worden op basis van het gespeelde gemiddelde. Gemiddelde wordt berekend op basis van 20 beurten. Het te spelen gemiddelde kan wel omhoog, echter niet omlaag.

06 Bij een gelijke eindstand zal er een barrage plaatsvinden. Elke speler mag nog 3 maal stoten. Degene met de meeste carambole’s wint de wedstrijd. Nog gelijk, dan wint degene die de eerstvolgende carambole maakt. Een gelijkmakende beurt is niet aan de orde.

07 Er kan niet afgeweken worden van het wedstrijdschema. Wanneer een speler niet op de gestelde tijd kan spelen en er is geen mogelijkheid om dit te wijzigen heeft hij of zij de wedstrijd verloren. Geen discussie mogelijk.

08 Een teller en een scheidsrechter is bij elke wedstrijd aanwezig en dit wordt verzorgd door de organisatie. De scheidsrechter heeft altijd het laatste woord. Discussie is niet mogelijk. Diskwalificatie van het toernooi kan het gevolg zijn.

09 Iedere deelnemer aan het toernooi speelt sowieso 2 wedstrijden en ontvangt na afloop een kleine attentie.

10 Begin van de partij. Degene, die de bal het dichtst aan de korte band ziet te geraken, mag zeggen wie er begint. Je mag de lange band niet geraken en de korte band waarvan je afstoot ook niet. De afstoot vindt dan plaats met de witte bal.

11 Mocht een biljartbal het toneel verlaten, moet er opnieuw opgezet worden. Dit geldt overigens ook wanneer de speelbal vastligt. De speler kan dan kiezen of opzetten of de carambole maken via de andere bal.

12 Wees minimaal 30 minuten voor aanvang partij aanwezig.

13 Roken is niet toegestaan. Een rookruimte is buiten aanwezig.

14 Bij overmatig alcohol gebruik kan je de toegang ontzegd worden en ben je de rest van het toernooi ook niet meer van harte welkom en diskwalificatie is het gevolg. Dit geldt uiteraard ook voor de supporters.

15 De organisatie kan voor geen enkel voorval aansprakelijk gesteld worden. Deelname is dan ook volledig op eigen risico.

16 De wedstrijdleiding heeft tijdens het toernooi het recht om het speelschema aan te passen.

17 Bij deelname aan dit toernooi verklaart een ieder akkoord te gaan met de reglementen, zoals opgesteld.

18 Omstandigheden waarin het reglement niet voorziet, beslist ten allen tijde de wedstrijdleiding.

Een gezellig maar vooral sportief toernooi toegewenst.
De Organisatie