Verenigingen & Stichtingen
 

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 09 december 2017. WEDSTRIJDNUMMER 12 (902), 34e seizoen, donderdagavond 07 december  2017.

Dertien spelers en de scheidsrechter. Dus alweer problemen met de samenstelling van twee gelijkwaardige teams. Eén team met zeven, het andere team met zes spelers. Het blauwe team mocht aantreden met de volgende zeven: Eelke, Wicher, Albert, Jan Buma, Auke, Hendrik en Gerrit. Het witte team met:  Bennie, Tjerk, Sietze v.d. Wal, Jarig, Sytze Folkertsma en Pieter.  Blauw acteerde met een 1-2-2-2 opstelling. Het witte team ging van start met een 1-3-1-1 formatie. Logischer wijs had dit tot gevolg dat het spel zich voor een groot deel afspeelde op de door het witte team verdedigd grondgebied. Vooralsnog zonder gevolgen. De hechte witte muur vormde een onneembare veste voor blauw. Schoten van afstand belanden zelden tussen de palen. Uitvallen van het witte team werden gaandeweg de wedstrijd gevaarlijker. Vooral wanneer Sietze v.d. Wal en Sytze Folkertsma aan het front verschenen. Het was dan ook Sytze die, na een verrassende aanval de score opende. Toen kort daarop Sietze v.d. Wal ook nog doel trof, was de verbijstering bij het blauwe team groot. Gelukkig werd een regelrechte ramp voor blauw voorkomen door het rustsignaal van scheidsrechter Sietse Abma! Crisisoverleg van het blauwe team gedurende de pauze. Spelers van het witte team werd de toegang tot de kleedruimte ontzegd! Na het crisisberaad werden harde eisen  gesteld! Tjerk moest zich in het blauw hijsen! Compensatie voor wit: Gerrit. Tot overmaat van ramp voor de witten, schaarde s.r. Abma (voormalig speler van blauw) zich achter de eisen. Voor wit zat er niks anders op dan de eisen in te willigen! Gesterkt door de geslaagde revolutie, zette het blauwe team vanaf de aftrap de witte onder zware druk. Al vrij snel met gunstig gevolg! Het was de gekidnapte Tjerk die voor de aansluitingstreffer zorgde na volledige paniek in de witte achterhoede. Lang duurde de euforie echter niet. Bij een massale uitbraak van wit boorde Jarig alle hoop bij blauw de grond in. Met een van grote afstand geschoten draaiende, stuiterende bal wist hij Eelke kansloos te maken! 3-1 voor wit! Na deze goal werd het s.r. Abma allemaal wat teveel. De coupe dreigde te mislukken! Hij melde zich als achtste speler voor het blauwe team om de stand een draaglijker aanzien te geven. Het mocht niet meer baten! De onvermoeibare Sytze Folkertsma velde het vonnis: 4-1!! Tegen het einde van de match deed het blauwe team iets terug. Met de mooiste goal van de avond bracht Jan Buma de stand terug tot 4-2. Ondanks een onbegrijpelijkelange verlenging kwam in deze stand geen verandering meer.

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Schuimparty na afloop van de wedstrijd. Eén van de VETZAVOTTERS was door de Sint verrast met een rood/witte flacon shampoo. Nadat hij in de kleedruimte een flinke hoeveelheid van het crèmekleurige goedje in zijn haar had gedaan, stapte hij vol verwachting onder de douche. Het bleek goed spul te zijn!  Het maakte niet alleen schoon, het kleurde ook nog. Prachtig wit!! En het schuimde……………!!! Glimmend over lijf en leden en met prachtig wit haar stapte betrokken speler trots als een pauw de kleedkamer weer binnen! Het kammen van de haartjes duurde deze keer langer dan normaal!

NAZIT.

Voor het eerst in de geschiedenis van VETZAVOT zat Eelke na de wedstrijd niet aan het hoofd van de tafel! Eerdere pogingen van VETZAVOTTERS om Eelke van zijn plaats te verdrijven, hadden geen succes. Zij werden altijd vriendelijk doch dringend verwijderd. Bij binnenkomst in de kantine zaten er twee  jonge dames aan de tafel, waarvan één op de stoel van Eelke! Zonder commentaar nam Eelke genoegen met een zetel naast de dames!

Na de enerverende voetbalmatch was het opvallend rustig tijdens de nazit. Het blauwe team treurend over de ondanks de revolutie in de rust, toch verloren match, de witten nog verbouwereerd nadenkend over de coupe van blauw. De nederlaag was voor Auke aanleiding om zijn teamgenoten de volgende morgen uit te nodigen voor crisisoverleg! Waarom hij ook een enkele speler uit het witte kamp uitnodigde???  Transfer bespreking? Omkoping? Met spanning wordt nu al uitgekeken naar donderdagavond 14 december, 21.30 uur!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

11 december a.s. zijn Tineke en Wicher van der Wal 47 jaar getrouwd. VETZAVOT wenst hen een fijne dag toe, samen met allen die hen lief zijn. Nog heel veel jaren in een goede gezondheid!!!!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Een kleinigheid drijft mensen uit elkaar, een catastrofe brengt ze tot elkaar.                                                                ©jt

 

 

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 19 november 2017. WEDSTRIJDNUMMER 09 (899), 34e seizoen, donderdagavond 16 november  2017.

Sinds jaar en dag spelen de VETZAVOTTERS hun onderlinge duels in het wit en in het blauw. Iedereen heeft een eigen shirt met het embleem van VETZAVOT erop. Bovendien prijkt op elk shirt de naam van de drager. Als iedereen aanwezig is, geen probleem, elk in de eigen kleur. Bij het ontbreken van één of meerdere leden, ontstaat weleens een probleem. Het is tegenwoordig meer regelmaat dan uitzondering, dat één of meerdere spelers niet in eigen shirt mogen spelen. Deze week de volgende teams: blauw: Eelke, Albert, Auke, Tjerk en Hendrik en in het wit: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Gerrit, Pieter, Jan Buma en Jarig. 5 in het blauw en 6 in het wit. Al snel bleek het witte team veel te sterk te zijn.  De 2-0 was al heel snel een feit.  Eerst was een razend snelle Gerrit alles en iedereen te snel af en scoorde. Meteen daar aan volgend prikte Sytze F. de 2-0 binnen. Er werd toen al zachtjes tien, tien, tien gescandeerd! Meteen daar op, misschien wel de mooiste aanval van de avond, wist Auke tegen te scoren.  Toen achtereen volgens weer Gerrit en Sytze voor het witte team de score hadden opgevoerd, werd het de s.r. te gortig. Hij ging als s.r.-speler de gelederen van het blauwe team versterken. Met 6 tegen 6 en de scheids binnen de gelederen, was het evenwicht tussen de twee ploegen hersteld!  Toen Sytze F. de mooiste goal van de avond binnen schoot (in eigen doel), kregen de blauwen hoop op een gunstiger resultaat. Het was Pieter die aan alle illusies van het blauwe team een einde maakte door de vijfde goal voor wit te scoren. Na deze goal vond s.r. Abma het genoeg en floot deze wedstrijd naar de historie. Na afloop vond er nog even een medische check plaats bij Albert en Auke. Zij waren gedurende de match zwaar ter aarde gestort! Na zorgvuldige inspectie bleek dat alle onderdelen nog op de oorspronkelijke plaatsen zaten en afgezien van enige verkleuring, nog prima bleken te werken. Pieter moest zelfs zeer uitvoerig worden onderzocht! In tegenstelling tot Albert en Auke was hij tweemaal hardhandig met de vloer in aanraking gekomen.  Ook bij hem werd niks aangetroffen om ongerust over te zijn!

Als nu deze week Wicher weer uit het revalidatiecentrum wordt ontslagen en Jan Kaasjager weer het werkkamp mag verlaten en Bennie weer veilig mag thuis komen uit het recreatiecentrum en ……….. als ze dan ook nog eens de gang naar “De Sândobbe” maken, zou het zo maar kunnen zijn dat VETZAVOT de volgende donderdagavond voor het eerst voltallig kan aantreden.

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Tegenwoordig geen noemenswaardige verkleed problemen. Het wisselen van shirt gaat wel eens gepaard met gemopper. Dit heeft niet zo zeer met het verkleden te maken, als wel met het feit dat men voor het andere team moet spelen.  Pech voor Albert. Op zijn vaste plaats in de kleedkamer vond hij een keurig jasje en een paar prachtige, witte sportschoenen.  Dit vond hij geweldig! Eelke al eens een fles shampoo, hij vond dat hij veel beter uit was! En Sinterklaas was nog niet eens in het land. Helaas duurde de pret voor Albert niet lang. De jas en de schoenen werden al snel opgeëist door een jonge dame. Mopperend dat de heren van VETZAVOT in een dameskleedkamer zaten, ging ze er met haar verloren gewaande spullen vandoor. De schat had de kleedkamer als garderobe gebruikt. En omdat er alleen maar herenteams aan het sporten waren, ging ze er van uit dat de dameskleedkamer onbezet was. Ze had niet door dat de heren kleedkamers al bezet waren door de zaalvoetballers van Workum en Koudum!  En dan nog: voor VETZAVOT zijn de kleedkamers GENDER NEUTRAAL!!

NAZIT.

De nazit verliep ook deze keer, onder de dwingende ogen van Boukje, voor VETZAVOT begrippen zeer beschaafd.

De onderwerpen, die na enige biertjes over de tafel gingen, zijn niet voor publicatie geschikt.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De eerstvolgende bijzondere verjaardag voor VETZAVOTTERS is de verjaardag van Sinterklaas!

SPREUK VAN DE WEEK.

In het verleden gebeurt niets meer!!                                                                                                                                     ©jt

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 29 oktober 2017. WEDSTRIJDNUMMER 06 (896), 34e seizoen, donderdagavond 26 oktober  2017.

Weer een prima opkomst! Alleen Bennie en Jan Kaasjager ontbraken. Van Jan heeft het bestuur inmiddels een foto gevraagd om op donderdagavond in de kleedkamer op te hangen. Zijn beeltenis is in de hoofden van de leden aan het vervagen. Is Jan er toch nog bij! Zonder ingrijpen van scheidsrechter Sietze Abma traden exact dezelfde teams aan als vorige week. Dus in het blauw: Eelke, Albert, Auke, Wicher, Jan Buma en Hendrik en in het wit: Pieter, Gerrit, Sytze Folkertsma, Tjerk, Jarig en de vervanger van Bennie als keeper: Sietze v.d. Wal. Vanaf het snerpend beginsignaal van de s.r. werd het witte team vastgezet op eigen bodem. Dankzij het ijzersterke verdedigende  duo van der Wal en de kort daarvoor altijd onvermoeide Sytze F. leverde dit geen directe schade op voor de witten. Tot aan het moment dat Albert zich stortte op het aanvallende werk! Met een beheerste schuiver zette hij de gehele achterhoede van het witte team op het verkeerde been, 1-0 voor blauw. Dat werd  Tjerk te gortig. Hij moet gedacht hebben: Wat Albert kan, kan ik ook. Hij waagde het om mee ten aanval te trekken,en toen hij op maat werd bediend door Jarig, trok hij de stand weer gelijk.  Niet lang daarna wierp Tjerk alle frustratie van zich af door eerst Wicher keihard aan te schieten en vervolgens asociaal hard te scoren. Hopelijk zal het toch al kwetsbare gehoor van Eelke geen blijvende schade ondervinden van deze goal, waarvan hij alleen het fluitend geluid heeft gehoord! De aangeslagen Wicher werd tijdelijk vervangen door de s.r.! Met een listig met passes strooiende Wicher weer in de gelederen, ging het blauwe team fanatiek op zoek naar goals. De uitstekend keepende Sietze v.d. Wal wist zich lang staande te houden, menigmaal geholpen door een van de beide palen! Ook aan de andere kant een zich onderscheidende keeper! Eelke , ook niet te klagen over hulp van de palen, wist zelfs doorgebroken aanvallers (o.a. Jarig) van scoren af te houden. Het blauwe team, keihard strijden voor een goed resultaat, gooide werkelijk alles in de strijd. Auke probeerde zelfs languit liggend de tegenstand te breken! Albert was enig moment de mening toegedaan dat “hy hie lizze matten” en Gerrit daarentegen vond dat “hy hie zitte matten”!  Uiteindelijk trok het witte team toch aan het langste eind. De eindstand van 4-1 werd bereikt door scores van Albert, Sytze F. , Gerrit en Tjerk (2x).

GELE/RODE KAARTEN.

AFGESCHAFT!!!!!!! (??).

VACATURE:  SCHEIDSRECHTER, MATERIAALBEHEERDER, SCOREBORD BEDIENER.

Ook na de zesde match geen invulling van vermelde vacatures. Deze rubriek bleef ook na deze avond zonder enige commentaar, en zonder dat er zich iemand aanmeldde! HET BESTUUR BLIJFT DIT HERHALEN!!!!!!!!!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Het wordt weer een saaie boel in de kleedkamer. De verkleedpartijen voltrekken zich zonder incidenten die het vermelden waard zijn. Ook nu weer! Iedereen had alles wat nodig was bij zich. Ook zat alles, zowel tijdens als na de match op die plaatsen waar het de bedoeling was dat het zou zijn aangebracht!  Hendrik, deze keer kennelijk ietwat “krebintig” , zag zich genoodzaakt zijn uitgetrokken kleine broekjes middels het opwerpen met zijn voet, rechtstandig uit de lucht te plukken!

NAZIT.

De nazit verliep zonder noemenswaardigheden. Het speciale glas was weer een prooi van de man met de grootste dorst! Aan het huwelijksjubileum van Pieter en Cilia werd op gepaste wijze aandacht besteed! Het bier van Pieter smaakte best! Het verhaal van Eelke over zijn bezoek aan verwanten in de Apenheul te Apeldoorn werd ademloos aangehoord! De bediening was weer uitstekend! Minke was deze keer de gastvrouw. Alle VETZAVOTTERS gedroegen zich voorbeeldig, zodat Minke geen aanleiding zag om zich aan te sluiten bij “#METOO”! Klein incidentje: Eén VETZAVOTTER bediende zich bij het afrekenen ineens van een andere naam! Dacht zeker dat Minke daar intrapte. Mooi niet dus!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Het is voorlopig gedaan met de traktaties! Dus VETZAVOTTERS wil je toch op de donderdagavond je quotum halen, meer zakgeld vragen!

SPREUK VAN DE WEEK.

Slogan voor in de kantine:

Toen Mozes op de rotsteen klopte, was het water wat er dropte, maar klopt men hier dan krijgt men bier! (SvdW)                     ©jt

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 04 november 2017. WEDSTRIJDNUMMER 07 (897), 34e seizoen, donderdagavond 02 november  2017.

De reden waarom Jan Kaasjager dit seizoen nog niet in de arena is verschenen is bekend! Jan voelt zich geroepen om voor zichzelf en de elf pensionades  van VETZAVOT het pensioen veilig te stellen! Bedankt Jan!!!! En, omdat Hendrik om geheel andere reden afwezig meende te moeten zijn, stonden er, onder de vakkundige leiding van scheidsrechter Sietze Abma, 12 man aan de aftrap. Om twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar te krijgen, besliste de s.r. dat Tjerk in het blauw moest spelen en Gerrit in het wit. Maten van Tjerk: Eelke, Auke, Albert, Jan Buma en Wicher. Naast Gerrit mochten Bennie, Sytze Folkertsma, Sietze v.d. Wal, Pieter en Jarig in het witte shirt spelen. Van de beoogde gelijkwaardigheid kwam helemaal niks terecht. Vanachter uit aangestuurd door Wicher, bleek het blauwe team oppermachtig! Nadat Tjerk, als grote inspirator al heel snel de eerste treffer voor zijn rekening had genomen, punterde Albert  vanuit de middencirkel de tweede goal voor het blauwe team achter keeper Bennie. Ondanks het onvermoeibaar verdedigen van Sytze F. en Sietze v.d. Wal, kon niet worden voorkomen dat Tjerk voor rust nog tweemaal wist te scoren. Het witte team kon daar weinig tot niets tegenover stellen. In de pauze zag s.r. Abma in dat, wilde het nog een beetje een wedstrijd worden met twee richtingsverkeer een ingreep in de samenstelling noodzaak was. Tjerk en Gerrit moesten op zijn bevel van shirt wisselen. Met Tjerk in de verdediging (meestal) , was het evenwicht tussen de teams hersteld. Sterker nog, het witte team creëerde zowaar kansjes. Langzaam maar zeker werd de achterstand op het denkbeeldige scorebord kleiner. Sytze F. wist de score voor het witte team te openen, waarna Tjerk(!) de tweede voor zijn rekening nam. Net toen de witten dachten de aansluitingstreffer  te zullen aantekenen gooide Auke, met een droge knal, roet in het eten te moeten gooien, door de vijfde treffer voor blauw achter Bennie te deponeren. Toch wist het al in de eerste helft gesloopte team van wit met het aanspreken van de laatste krachten op te halen naar een eindstand van 5-4. Sytze F. en Jarig waren verantwoordelijk voor de derde en vierde goal van het witte team. Eerlijkheidshalve dient te worden vermeld dat het witte team de laatste vijf minuten op de been werd gehouden door de meespelende scheidsrechter!

GELE/RODE KAARTEN.

Geluk voor Tjerk. Of pech? Op zoek naar de eerste gele kaart van het seizoen en dientengevolge ook de eerste uitgereikt gele kaart van scheidsrechter Sietze Abma. Vond Tjerk het nodig om bij getreuzel met een intrap de bal keihard weg te schieten. Minstens geel!!! Gelukkig, of jammer (?), de kaarten zaten nog in de tas van de s.r.!

VACATURE:  SCHEIDSRECHTER, MATERIAALBEHEERDER, SCOREBORD BEDIENER.

Ook na de zevende match geen invulling van vermelde vacatures. Deze rubriek bleef ook na deze avond zonder enige commentaar, en zonder dat er zich iemand aanmeldde! HET BESTUUR BLIJFT DIT HERHALEN!!!!!!!!! Mocht er zich op korte termijn niemand melden voor bovenstaande vacature zal het bestuur genoodzaakt zijn om artikel 155 van het huishoudelijk reglement in werking te stellen: bij het niet vrijwillig melden van het vervullen van welke functie dan ook bij VETZAVOT is het bestuur gemachtigd om een functionaris aan te wijzen! Deze benoeming is onverbiddelijk en zal zonder tegenwerping aanvaardt moeten worden! Sanctie bij niet opvolgen van een bestuurlijke maatregel: een jaar lang alle VETZAVOTTERS trakteren op de eerste consumptie na afloop van welke activiteit van VETZAVOT dan ook!!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Na afloop was keeper Elke van het blauwe team de gelukkigste speler van allemaal. Hij had, niet alleen weer eens met zijn blauwe team een wedstrijd gewonnen, hij ging na het douchen aan de haal met een achtergelaten volle flacon shampoo! Overigs wel, nadat hij had vastgesteld dat er een heerlijk vrouwelijk geurtje aan zat!

NAZIT.

Voor het eerst dit seizoen stond de nazit onder leiding van Boukje. Dus orde en netheid gegarandeerd! VETZAVOTTERS,  die dachten met de terugkeer van Boukje ook  de geliefde gehaktbal op het menu zou staan kwamen bedrogen uit! Door de volledig vernieuwde kantine ontbrak er een voorwerp waardoor het consumeren van bedoelde bal, even uitgesteld moest worden.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Sinds 2013 verblijft ons lid Sip de Jong in Bloemkamp. Sip hoopt op 11 november a.s. 75 jaar te worden. VETZAVOT feliciteert  Sip met zijn verjaardag en hoopt voor hem dat hij een leuke dag mag beleven en wensen hem, ondanks wat hem is overkomen, nog veel goede jaren. Adres van Sip: Bloemkamp, Jasmijn K8, F. Campuslaan 1, 8701 AK Bolsward.

SPREUK VAN DE WEEK.

Een boer en een varken worden beiden knorrend vet.                                                                        ©jt

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 14 oktober 2017. WEDSTRIJDNUMMER 04 (894), 34e seizoen, donderdagavond 12 oktober  2017.

Dit seizoen heeft VETZAVOT vijftien actieve voetballers. Zoals al jaren het geval: het blauwe team eentje meer dan het witte team. Het witte team kwam opdagen met slechts twee spelers!!! Van het blauwe team 7!! Bennie, reserve keeper Sietze v.d. Wal, Tjerk v.d. Wal, Jan Kaasjager en Pieter de Jong ontbraken bij het witte team, terwijl Wicher het voor het blauwe team liet afweten! Scheidsrechter Sietze Abma, nog in een revalidatie project, stelde zichzelf aan als doelman van het witte team, met als medespelers: Sytze Folkertsma, Gerrit en Jarig. In het blauw, alweer in overtal, Eelke, Auke, Albert,  Jan Buma en Hendrik! Net als de vorige match, werd het ook nu weer een doelpuntrijk duel met een hoofdrol voor Sietze Abma. Hij acteerde niet alleen als keeper in het witte team, hij was tevens de arbiter. Alsof dat al niet een te zware belasting was, hij ging ook nog eens als veldspeler meedoen! En, toen na afloop van de wedstrijd niemand meer precies wist wie welk doelpunt had gemaakt en hoeveel, besliste Sietze dat er met 5-5 gelijk was gespeeld! Na lang discussiëren werden als doelpuntenmakers aangemerkt: Sytze Folkertsma, Gerrit (2), en Sietze Abma (2) voor het witte team. De doelpunten voor het blauwe team werden toegekend aan: Albert (2), Auke (2) en Jan Buma. De zesde goal voor het witte team (van Jarig) werd om duistere reden afgekeurd!  Eelke kwam niet geheel ongeschonden uit de arena! Hij kwam hard in aanraking met de fluit van de s.r.! Een blauwe (!) bloeduitstorting ter grote van een twee euro munt tot gevolg! Hoe dit kon gebeuren? De doorgebroken scheidsrechter, als speler, kon, eenmaal alleen voor Eelke gekomen,  door zijn onwaarschijnlijk hoge snelheid niet tijdig stoppen. Botsing met Eelke tot gevolg. Ongelukkigerwijze kwam de om zijn hals bungelende fluit klem te zitten tussen de arm van Eelke en een zwevende rib van de s.r. Met voornoemde blessure tot gevolg. Wat iedere VETZAVOTTER al wel vermoedde, werd nu ook nog eens zichtbaar. Dat Eelke een bijzondere man is, was allang bekend. Nu werd duidelijk dat hij van adel moet zijn! Er kwam blauw bloed uit zij wond!

GELE/RODE KAARTEN.

Het lijkt er sterk op dat deze rubriek kan verdwijnen. Alweer een wedstrijd zonder gele en/of rode kaarten. Zou het zo zijn dat de oudjes eindelijk wijs zijn geworden? Zouden ze eindelijk beseffen dat het gemakkelijker is de regels te volgen dan ze te overtreden? Of is het de intimiderende zwarte bril, samen met de donkere blik in de ogen van de scheidsrechter die de VETZAVOTTERS het rechte pad doen bewandelen?

NIEUWE SCHEIDSRECHTER, NIEUWE MATERIAALBEHEERDER, NIEUWE SCOREBORD BEDIENER.

Ook na de vierde match van het nieuwe seizoen  geen invulling van vermelde vacatures. Deze rubriek bleef ook na deze avond zonder enige commentaar, laat staan van een aanmelding!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Het gaat met de VETZAVOTTERS de goede kant op! De drie voorgaande oefeningen beginnen vruchten af te werpen! Deze keer geen enkel incident! Niks vergeten en na afloop zat alles op de bedoelde plaats!

NAZIT.

Na de problemen van de vorige week met het bier, was het nu perfect in orde! Feite mocht de VETZAVOTTERS bedienen met bier uit de spiksplinter nieuwe tapkraan! En het smaakte voortreffelijk! De nazit kreeg nog meer allure door de aanwezigheid van Boukje! Kwam het niveau van “het praat” zeer ten goede!!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

13 oktober j.l. was het de 61e verjaardag van Jan Kaasjager! Helaas, we mochten Jan dit prille seizoen nog niet als voetballer bewonderen! Waar hij normaal schittert als voetballer, schittert hij tot op heden door afwezigheid! Desalniettemin Jan: nog heel veel gezonde en gelukkige jaren met allen die je lief zijn!

Komende week weer een huwelijksjubileum!! Gerrit en Wiesje zijn op 18 oktober al weer 54 (!) jaar getrouwd! VETZAVOT wenst deze twee geliefden een fijne dag en alle goeds voor de toekomst, samen met allen van wie zij zielsveel houden en …….. uiteraard VETZAVOT!

SPREUK VAN DE WEEK.

Geluk is niet te koop en toch wil men veel betalen om gelukkig te zijn.                                               ©jt

<<< VORIGE PAGINA

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 07 oktober 2017. WEDSTRIJDNUMMER 03 (893), 34e seizoen, donderdagavond 05 oktober  2017.

Elke donderdagavond ga je dan rond 21.15 uur richting sporthal “De Sândobbe”. Naar een onderlinge wedstrijd zaalvoetbal van VETZAVOT. En elke keer vraag je je af: wat zal er nu weer gebeuren? Ga je winnen? Of verliezen? Wie is er wel? Wie niet? Sommige leden melden zich van te voren keurig af, van anderen weet je dat pas als de s.r. fluit voor de aftrap! Voor de wedstrijd begint spelen zich soms al hilarische taferelen af.  Voor sommigen is het altijd weer spannend of de spelerstas wel alles herbergt wat nodig is om te kunnen voetballen. Deze avond vond de oudste speler van VETZAVOT, Albert Fekken, een verrassing in zijn tas! Doorgaans speel je zaalvoetbal op twee schoenen. Albert had geluk! Er zaten twee schoenen in zijn tas. Nog meer geluk voor Albert: er zat een linker en een rechter schoen in. Detail: het waren twee heel verschillende schoenen! Een rode en een witte! Voor Albert, bleek tijdens de match, geen enkel probleem. Nadat de scheidsrechter, de heer S. Abma, de teams had samen gesteld en de tijdklok door minstens zeven personen was ingesteld, gingen Eelke, Hendrik, Albert,  Auke, Gerrit en Jan Buma in het blauw de strijd aan met Bennie, Pieter, Tjerk, Sietze v.d. Wal en Jarig die voor het witte team van start gingen. Het werd een strijd van 5 tegen 6. En zoals zo vaak, de vijf gingen veel beter van start dan de 6! Tot aan 4-4 werd om en om gescoord. Steeds als wit een voorsprong nam, kwamen de blauwen weer langszij. Bij de stand 4-4 scoorde Albert de 4-5 voor het blauwe team. Met deze goal dachten de blauwen de winst in de pocket te hebben! Niet dus! In de allerlaatste seconde, wat een timing van de s.r, wist het witte team toch nog de verdiende gelijkmaker achter Eelke te deponeren! Scoreverloop: 1-0: Sietze v.d. Wal, 1-1: Gerrit. 2-1: Jarig, 2-2 Albert! 3-2: Sietze v.d. Wal met een fenomenale kopbal, welke hij zelf voor drie goals wilde laten mee tellen! 3-3: Jan Buma. 4-3: Tjerk, met het op dat moment meest vooruitstekende lichaamsdeel: de buik!! 4-4: Gerrit. 4-5: Albert, met de witte schoen! 5-5: Pieter.

GELE/RODE KAARTEN.

Voor de derde keer oprij vond de s.r. het niet nodig om kaarten te tonen! Hoewel? Toen hij dacht een kaart te moeten trekken, kwam hij er achter, dat de kaarten nog in de kleedkamer lagen!

MAN of the MATCH.

In de bestuursvergadering van 5 oktober 2017, waarbij alle bestuursleden aanwezig waren, t.w. Bennie en Jarig, is besloten, dat de verkiezing van MAN of the MATCH, niet meer zal plaatsvinden.  Deze verkiezing werd ooit geïntroduceerd door wijlen Ype de Boer. Het bestuur vindt dat deze verkiezing van Ype en door Ype voor altijd aan hem verbonden dient te blijven!

NIEUWE SCHEIDSRECHTER, NIEUWE MATERIAALBEHEERDER, NIEUWE SCOREBORD BEDIENER.

Ook na de derde match van het nieuwe seizoen heeft zich niemand gemeld voor de vacature van materiaalbeheerder. Ook werden er geen kandidaten voorgedragen voor de vacante functie van scheidsrechter! Het bestuur vraagt zich wanneer de dag komt dat de VETZAVOTTERS aan de aftrap staan zonder bal! Zonder s.r.! Zonder de hulpmiddelen zoals: leesbril, kniestuk, enkelversteviging, verband, pleisters, gehoorapparaten, simpel door het feit dat geen enkele VETZAVOTTER als materiaalbeheerder wil fungeren!!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Afgezien van het schoenen incident van Albert, ging het uit, aan, weer uit en tenslotte weer aankleden deze keer voor VETZAVOT begrippen heel goed! Hoewel Eelke deze rituelen mopperend uitvoerde, verscheen hij toch helemaal “kreas” in de kantine voor de nazit. Vorige week moesten enkele spelers zich in het donker aankleden, omdat de lichten te snel werden gedoofd, of, omdat de spelers te veel tijd namen om te douchen en te kleden. Albert was deze keer goed voorbereid: zaklamp mee!!

NAZIT.

De nazit begon met veel gemopper! Over het bier hoor je al meer dan 33 jaar niks dan goeds! Tot nu! Onder aanvoering van Gerrit werden de officieren van kantinedienst, Jelle en Tjerk ter verantwoording geroepen over de kwaliteit van het glaasje bier! Aanvankelijk kregen slecht gespoelde glazen de schuld. Het bleek toch even anders. Er was iets met zuurstof! VETZAVOTTERS met toch al weinig zuurstof na een wedstrijd en bier waar het zuurstofgehalte niet in orde is: PROBLEEM!! Gelukkig snel opgelost! Zoals jaren geleden te doen gebruikelijk:  er werden weer flesjes  bier geserveerd! Volgens Gerrit werd je daar blijer van dan van bier uit glas!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Nog een week wachten. Dan is er weer een VETZAVOTTER die iets heeft te vieren!

SPREUK VAN DE WEEK.

Verander de lijn aan je gezicht: LACH!!!                                                                                          ©jt

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 29 september 2017. WEDSTRIJDNUMMER 02 (892), 34e seizoen, donderdagavond 28  september  2017.

Twaalf spelers en een scheidsrechter. Er kon weer worden gevoetbald! Zowel het blauwe als het witte team konden in tact blijven met één uitzondering: Gerrit mocht weer eens in het wit acteren. Het werd een leuke wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Een iets beter combinerend blauw team tegen een onverzettelijk wit team. Het lichte overwicht van blauw werd niet omgezet in doelpunten. Mede door het uitstekende keeperswerk van de doelman van het witte team. Aan de andere kant deed de keeper van blauw het ook uitstekend. Toch werd er een eindstand bereikt van 1 tegen 1. De eerste score was voor wit.  Na veel gehannes en gerommel wist Pieter de Jong uiteindelijk het net te vinden. Voor het blauwe team het sein om een tandje bij te schakelen. En, zowaar het lukte! Het was “good old” Albert Fekken die zorgde voor de gelijkmaker. En hoe!! Aangespeeld onder zware dekking, wist Albert zich met een heuse pirouette vrij te spelen en Bennie te verschalken.  De interim-materiaalman was zo onder de indruk van deze actie van Albert, dat hij beloofde om voor Albert een tutu en spitzen te zullen aanschaffen!  Voor deze geweldige voetbalavond waren verantwoordelijk: voor wit: Bennie, Sietze v.d. Wal, Pieter de Jong, Sytze Folkertsma, Jarig en gastspeler Gerrit, voor blauw: Eelke, Wicher, Hendrik, Auke, Jan Buma en Albert. En alles onder de bezielende leiding van s.r Abma!

GELE/RODE KAARTEN.

Vorige week rees de vraag of de scheidsrechter van dienst, Sietze Abma, wel gele of rode kaarten op zak had. Deze avond bleek dat hij wel degelijk een gele en een rode kaart in zijn bezit had. Met de borst vooruit kwam hij vooraf de kleedkamer binnen. In zijn linker borstzak prijkten twee kaarten, een gele en een rode! Hij had zich voor wat deze wedstrijd betrof de moeite kunnen besparen! De spelers gedroegen zich ook in deze wedstrijd weer voorbeeldig zodat zelfs het fluiten voor overtredingen niet eens nodig bleek.

MAN of the MATCH.

De titel “Man of the Match” werd ook deze avond niet toegekend! Wanneer zal worden beslist of deze titel wel of niet weer zal worden ingevoerd, is niet besproken!

NIEUWE SCHEIDSRECHTER, NIEUWE MATERIAALBEHEERDER, NIEUWE SCOREBORD BEDIENER.

Ook na de tweede match van het nieuwe seizoen heeft zich niemand gemeld voor de vacature van materiaalbeheerder. Ook werden er geen kandidaten voorgedragen voor de vacante functie van scheidsrechter!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

De gemiddelde leeftijd van VETZAVOT blijft gestaag stijgen. Qua voetbal geen enkel probleem. Dat ligt even anders in de kleedkamer. Het omkleden van gewoon naar sporttenue gaat nog redelijk. Het uittrekken van de sportkleding voordat de douche wordt betreden gaat al iets minder. Ook deze avond stond er weer een VETZAVOTTER half gekleed te douchen! Niet zo’n probleem voor de persoon in kwestie! Maar, wat daarna komt! Dat geeft steeds meer problemen. Doordat het afdrogen niet al te nauwkeurig wordt gedaan, gaat het aankleden daarna steeds meer problemen geven. Gelukkig zijn de VETZAVOTTERS zeer sociaal. Dus hier en daar wordt een helpende hand toegestoken, zodat we nog even wachten met een aanvraag voor thuiszorg.

NAZIT.

De sporthal gaat steeds duurzamer! Na afloop krijgen de sporters steeds minder tijd toebedeeld om zich te douchen en te kleden. Dit geeft voor de iets oudere gebruikers van de sporthal enig ongerief. Na afloop gingen deze keer de lichten in de hal en de kleedkamers zo vroeg uit dat een viertal VETZAVOTTERS in het pikkedonker hun spulletjes bij elkaar moesten rapen. Was de aanwezigheid van de voorzitter van OEVERZWALUWEN afdeling voetbal hieraan debet??

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Komende week geen jubilarissen! Dus, portemonnee mee, GEEN gratis bier !!!!!!!!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Alles doen is wat je kunt, is al wat je kunt doen!                                                                                                                 ©jt